OTHER THINGS

En vifte er et “must” at have i denne hotte sommer

På vej over til en af byens mange haver lægger jeg min vifte i tasken udover den obligatoriske solcreme, vandflaske og solbriller. En vifte er nok et meget sjældent fund i de fleste hjem i vore dage. Jeg er dog heldig at eje en vifte som jeg fik i gave for mange år siden. For mig er den blevet helt uundværlig på de varmeste dage af året. I år har vi fået århundredets varmeste sommer, så min vifte bliver flittigt brugt hver eneste dag.

Når jeg spadserer på gaden og vifter mig med den, møder jeg ret mange nysgerrige blikke, for det er jo ikke hver dag, at folk ser en kvinde med en vifte i hånden. Nogle smiler og en del bliver sikkert inspireret. Det er måske sådan, man er medvirkende til at skabe nye trends, tænker jeg.

På en måde er det lidt ærgerligt, at vifterne er gået i glemmebogen, og kvinder som jeg udgør virkeligt et særsyn i gadebilledet i dag.

I Kongens Have går et ungt par foran mig, de er turister, jeg kan allerede se det på afstand. Det kan jeg se, fordi kvinden går med en paraply og hun bruger den som en parasol. Mange turister fra Asien har denne adfærd, det har jeg observeret mange gange før. Jeg beundrer kvindens blomstrede kjole, sammen med den gule paraply ligner hun en kvinde taget direkte ud af en filmscene, det er meget hyggeligt at se på.

I rosenhaven beundrer jeg blomsterne, roserne er smukke som altid og danner en fin forgrund for den irgrønne statue af Dronning Caroline Amalie (1796-1881). Jeg studser dog ved en detalje ved statuen, for jeg synes der mangler noget. Dronningen holder en bog i hånden, men hvor er hendes vifte?

Under Dronning Caroline Amalies tid havde alle kvinder af høj stand vifter, de var en fast del af deres påklædning. På hendes portræt, som jeg finder i bogen om “Kongelige Vifter” sidder hun i en magelig stol, og hvad er det så hun holder i hænderne? Ja, hun holder en vifte. I den samme bog står der følgende;

“Der var engang, hvor virkelige damer ikke følte sig velklædte, hvis ikke de både til hverdag og fest havde en vifte i hånden. Ikke nødvendigvis fordi den udfyldte en praktisk funktion, men fordi den var blevet et fast tilbehør i påklædning og føltes naturlig at have med.”

Det er en spændende bog med mange interessante informationer, samt smukke illustrationer af kongelige vifter. Hvis emnet fanger din interesse kan du læse mere om bogen HER

For mig udfylder min vifte en praktisk funktion, jeg er i hvert fald meget glad for den. Det kunne også være sjovt at afsætte lidt tid til et kreativt projekt og lave en vifte fra bunden. HER har jeg fundet et sted med vejledning til, hvordan man laver en vifte.

Skriv gerne en kommentar, hvis du har en vifte, det kunne være sjovt at finde ud af om andre er ligeså glade for vifter som jeg er.

Kærlige hilsner fra kvinden med viften

Zophia

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »