OTHER THINGS

Skandinavisk tøjstil behøver hverken at være monokrom eller androgyn

Skandinavisk stil forbindes ofte med minimalisme, enkelthed, afdæmpede farver og det androgyne look. Det er en stil, der fordrer, at man helst skal undgå at skille sig for meget ud og gerne forsvinde lidt i mængden. Derudover kendetegnes stilen ved, at tøjet er fremstillet af materialer af god kvalitet og det føles først og fremmest behageligt at have på.

 

Komforten i den skandinaviske stil sættes nemlig højt, tøjet skal være funktionelt, men ingen siger, at det skal være kedeligt, og det er det da heller ikke, når vi ser på, hvad mange kvinder vælger at gå i.

Udover komforten er der også en anden meget vigtig faktor, og det er vejret. Vejret i Skandinavien er ret omskifteligt, men når vi er heldige at få en sommer med masser af solskin, ser vi, at mange kvinder alligevel satser på smukt og feminint tøj.

Da jeg for nyligt tog på kunsthåndværkermarked, var det selvfølgelig med det for øje at beundre smukt skandinavisk kunsthåndværk og design, men også ved samme lejlighed at se på de outfits som besøgende på markedet havde på. Et kunsthåndværkermarked er et oplagt sted til dette formål, da det tiltrækker et voksent publikum, der netop går op i æstetik og god kvalitet. Det er også et kræsent publikum, som har en vældig god fornemmelse for god kvalitet og er villig til at betale for den.

Mange af kvinderne jeg så på markedet, afveg med deres tøjstil fra den typiske skandinaviske, idet deres outfits var meget feminine – mange var iført farverige, smukke sommerkjoler, men de var også iøjenfaldende på grund af de skønne mønstre. Kvinderne er tydeligvis ikke spor bange for at skille sig ud og bære smukt feminint tøj, når vejret tillader det.

Personligt er jeg meget glad for feminine kjoler, jeg bliver så glad, når jeg har en dejlig kjole på, men selvfølgelig vælger jeg ligesom mange andre kvinder det mere androgyne look i form af et par bukser og praktiske sko, når vejret er kedeligt.

Den skandinaviske tøjstil, er derfor ifølge mine egne iagttagelser meget stærkt forbundet med vejret, jeg har en formodning om, at de fleste af os vælger både de feminine farver, spændende mønstre og det lidt mere modige, sprælske look, når vejret tillader det. Når vejret er smukt, blomstrer vi automatisk og har lyst til at vise det frem for vores omgivelser.

På markedet fik jeg et tydeligt bevis på min antagelse, her så jeg nemlig et væld af smukke farverige outfits og mønstre, så den monokrome og androgyne skandinaviske stil holder ikke altid.

Når det så er sagt, har jeg denne gang valgt at lave en collage, hvor der netop er mulighed for at lege med farver og sammensætte et outfit, hvor enten overdelen eller underdelen er ret sprælsk, og på den måde få et smukt, farverigt og harmonisk outfit ud af de forskellige kombinationsmuligheder.

Mange kærlige og farverige hilsner

Zophia

1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER 7 HER 8 HER 9 HER 10 HER 11 HER 12 HER 13 HER 14 HER 15 HER 

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »