OTHER THINGS

Flyv som en sommerfugl & besøg en flig af Paradis

Sommerfugle er uden tvivl de skønneste skabninger vi kan opleve på vores smukke planet. Og nu er det blevet muligt at opleve de eksotiske skabninger året rundt i væksthuset i Botanisk Have, der er blevet forvandlet til det nyligt åbnet Sommerfuglehus med levende sommerfugle og eksotiske planter i kulissen.

Lige så snart jeg træder ind i de væksthuse, der danner rammen om et fantastisk hjem for de mange eksotiske sommerfugle, får jeg oplevelsen af, at en flig af Paradis har åbnet sig op for mig. Luften er varm og fugtig, eksotiske blomster og planter fylder væksthuset og i luften svæver sommerfuglene.

Det første indtryk bringer mig med det samme i en eventyrlig stemning, jeg har det som Alice i Eventyrland, når hun træder ind i nye ukendte verdener.

Sommerfuglenes energi er meget let og de flyver meget hurtigt, jeg forsøge at fotografere dem, men det er svært. Så jeg står blot en stund uden at bevæge mig og observerer dem.

Det lader til, at nogle af dem er i færd med at lege, de flyver efter hinanden som om de leger fangeleg, især de blå sommerfugle jagter hinanden. Det er ikke til at vide, hvad deres adfærd betyder, men sjovt ser det ud. Når de bliver trætte sætter de sig på et blad og hviler sig, det er i hvert fald min fortolkning.

Hurtigt finder jeg ud af, at det kræver en hel del tålmodighed at fotografere sommerfugle, da det foregår på deres præmisser. Jeg venter tålmodigt, til nogle af dem sætter sig på et blad, og så tager jeg et par billeder af disse skønheder. I baggrunden høres en karakteristisk lyd som cikaderne frembringer – måske er det en af lydene i Paradis.

Det lader til at sommerfuglene stortrives og at der bliver passet godt på dem. Mit blik falder på en gul sommerfugl, der sidder på en skive appelsin, den er nok i færd med at spise sin frokost. Et andet sted sidder flere sommerfugle på et stykke vandmelon, de holder også frokostpause.

Jeg tænker, at disse sommerfugle må være ret heldige at bo i et Paradis, hvor de er omgivet af dejlige planter og skønne blomster og kan flyve rundt dagen lang og leve et ret ubekymret liv.

Sommerfuglehuset er et dejligt sted, der er værd at opleve, især, hvis man har lyst til at opleve en flig af Paradis.

Når jeg forlader dette smukke sommerfugleparadis sker det med en dejlig lethed i kroppen inspireret af de vidunderlige skabninger.

Mange kærlige sommerfuglehilsner

Zophia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »