OTHER THINGS

Pepitaternede bukser, ternede kjoler & hvidt outfit

Hvilket tøj tager jeg på, når jeg tager på museet på Amalienborg, for blandt andet at beundre Dronning Louises private salon med de mange fine familieportrætter på væggene?

Hvis du gættede på en fin kjole, så er det forkert, for jeg valgte nemlig et par pepitaternede bukser og en to i én skjorte, der matcher bukserne perfekt.

Pepitaternede bukser

I Dronning Louises samtid gik kvinder som bekendt aldrig i bukser, men jeg er næsten sikker på, at hvis hun levede i dag, ville hun godkende mit outfit og måske endda selv gå i de smarte og elegante pepitaternede bukser. Dronning Louise var i øvrigt gift med Christian 9., der var konge af Danmark fra 1863 til 1906. Kongeparret indledte den glücksborgske kongelinje, de var under deres samtid kendt som “Europas svigerforældre” og er den nuværende dronnings forfædre.

Det var så den ultra korte historiske introduktion, og hvad angår Dronning Louises salon, er den indrettet med polstrede feminine sofaer og stole med frynser og kvaster, malerier i guldrammer, masser af fotografier, fine nips og mange andre pyntegenstande. Den er kort sagt overpyntet i en sådan grad, at det ville tage flere dage, hvis alt skulle granskes nøje og studeres, men hyggelig er den. Jeg kan meget levende forestille mig Dronning Louise iført en silkekjole siddende i den fine sofa og nydende drikke te af en udsøgt porcelænskop.

Nu iført en ternet kjole kikker jeg på de livgarder, der holder vagt uden for palæet, de er meget alvorlige, gad vide hvordan det mon er at stå der med de varme huer på og holde vagt i mange timer? Fine ser de i hvert fald ud i deres mørkeblå uniformer med de tilhørende sorte bjørneskindshuer og velpudsede sorte støvler. Jeg får dog hurtig indtryk af, at de keder sig lidt, der sker jo ikke så meget andet end, at en masse turister kommer forbi og lader sig fotograferet med dem. Måske skulle jeg spørge dem om de kunne hjælpe mig med at vælge en taske til min ternede kjole, hvilken farve, ville de mon vælge? Den sorte, beige eller den røde?

Ternet kjole

Sort taske  Beige taske  Rød taske

Jeg ved ikke, hvad de tænker, mens de har vagttjeneste, men tasker har nok ikke deres interesse, jeg må vel selv afgøre, hvilken taske og farve, der vil være det bedst match til kjolen, hvor svært kan det egentlig være:-)

Et stenkast derfra ser jeg en ung kvinde også iført en ternet kjole, det må være de ternede kjolers dag, hendes kjole er vældig pæn. Men så dukker en kvinde op iført et hvidt outfit bestående af hvide bukser og hvid skjorte, det fanger min opmærksomhed, da jeg ikke for så længe siden netop har skrevet om hvide bukser og skjorter.

Leo slippers  Leo sneakers  Taske

Kvinden i det hvide outfit har stylet sit tøj med et par leopard sko og en rød taske, det er en rigtig god idé at pifte alt det hvide op med en kontrastfarve og et spændende print som blikfang. Jo, jo hvide bukser og hvid skjorte kan godt matches sammen, blot man husker at tilføre lidt kontrast ligesom i kvindens flotte hvide outfit.

Det var så det for denne gang, på snarlig gensyn.

Kærlige hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »