OTHER THINGS

Er du til vintage inspirerede kjoler?

En kjole med et klassisk sort/hvidt mønster egner sig udmærket til såvel hverdagsbrug som til særlige lejligheder, der kræver et lidt mere elegant outfit. Kjoler af denne type er gode at have i sit skab, da de er tidsløse, men lige netop i denne efterår/vinter sæsonen er de igen kommet på mode.

Sort/pepitaternet kjole med bindebælte

Min egen kjole er helt ny, så den har ingen historie at fortælle endnu og er på billedet stylet med et tyndt bælte med et slangemønster i taljen, samt en vintage håndtaske, som jeg har arvet og som højst sandsynligt er lavet af ægte slangeskind. Hele outfittet fremstår som super klassisk og egner sig meget fint til både en tur på en café eller et visit på et slot. I dette tilfælde stammer baggrundsbilledet fra Amalienborgs museum. Kjolen kan sagtens bruges på arbejdet, men der vil jeg style den med en anden taske, da jeg synes, at en vintagetaske af denne type nok er lidt for fin til dette formål, men det er selvfølgelig som altid et spørgsmål om smag og behag.

En anden kjole som har et lignende sort/hvidt mønster, men et helt andet snit har jeg fundet i en meget lækker og smukt illustreret bog om vintagestilen skrevet af Pia Storm. Min kjole er meget løs, hvorimod den fra bogen er figursyet med et større og dermed mere fremtrædende mønster. Hvad angår stylingen har Pia Storm stylet sin kjole med et sort lakbælte i taljen og silkebånd og stofblomst i kraven, dette giver et meget flot og gennemført helhedsudtryk.

Illustration fra Pia Storms bog “Vintage, sådan får du modehistorie, magi og mening i din garderobe”

Pia Storms kjole er en rigtig vintagesag med en spændende historie bag, eftersom den dame som hun har fået den af, er blevet forlovet i denne kjole for mere end et halvt århundrede år siden. Pia Storm skriver følgende: “Det er sjældent, at man er så heldig at få historien med, når man køber vintage. Som regel må man bare prøve at forestille sig, hvem tøjet mon har tilhørt, og hvad det har været igennem. Men når det sker, som med Karen Margrethes kjole, er det helt fantastisk. Det er rørende at eje et stykke tøj, som har betydet noget for et andet menneske, og som har været en del af en uforglemmelig oplevelse. Og det er ren magi, at vække det til live, og bruge det på ny 54 år efter.”

Det er en virkelig dejlig kjole Pia Storm har fået med en ligeså dejlig historie bag.

1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER 7 HER

Stærkt inspireret af min egen kjole og kjolen fra bogen har jeg lavet en collage med lignede kjoler, samt sko og tasker, jeg vil matche dem med. Alle disse tre kjoler med de sort/hvide mønstre er uden krave, med forskellige ærmelængder og forskellige detaljer. Fokusset i alle tre er på taljen, ligesom i Pia Storms kjole.

Til disse kjoler har jeg valgt håndtasker og sko (begge par er fremstillet i Spanien) med et klassisk snit, som vil fuldføre hele looket meget fint.

Det var det for denne gang om den klassiske sort/hvide vintagekjole og dens styling.

Varme hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »