Diverse

Hypotetisk spørgsmål – kunne du overveje at…

Telefonen ringer, jeg kender ikke nummeret, men beslutter mig for at besvare opkaldet. En behagelig kvindestemme siger: “Hej, det er Line fra børneorganisation Unicef”. Jeg tænker med det samme, at de er i gang med en indsamling, men på den anden side, hvorfor sender de ikke bare en sms som de plejer? Det må dreje sig om noget andet når jeg lige at tænke inden Line går i gang med at forklare hensigten med hendes opringning.

Børn er vores fremtid

Line spørger om jeg har set Unicefs film på TV2 vedrørende arv og testamente, hvori organisationen fortæller om muligheden for at testamentere til dem. Nej, det har jeg ikke, da jeg har fravalgt fjernsyn i mit liv, men kunne godt tænke mig at se denne film, svarer jeg oprigtigt.

Alle børn skal have mulighed for en god barndom

Nu ved jeg, hvad hensigten med opkaldet er og må indrømme over for mig selv, at jeg faktisk flere gange har overvejet muligheden for at testamentere til en hjælpeorganisation, dog uden at have en bestemt organisation i tankerne. Ligesom mange andre i dette land har jeg flere gange responderet på Unicefs råb om økonomisk hjælp til børn i forskellige katastroferamte områder ved at donere et mindre beløb, men at begunstige dem i et testamente har jeg ikke overvejet.

I Danmark leger børnene ubekymret på legepladsen

Line spørger om hun må stille mig et hypotetisk spørgsmål, der netop går ud på om jeg kunne overveje at testamentere til en hjælpeorganisation som f.eks. Unicef. Dertil svarer jeg igen oprigtigt, at jeg ser det som en realistisk mulighed, men fra min side er der visse forhold som jeg først vil grundigt undersøge, hvis dette skulle blive en realitet en dag. Jeg uddyber yderligere, at for mig er det meget vigtigt at støtte en organisation som først og fremmest har et godt omdømme, for at være sikker på at pengene i virkeligheden går til de nødlidende, da jeg er ikke indstillet på at støtte nogen, som eksempelvis har enorm store administrative udgifter, hvor aflønningerne til direktionen udgør den tungeste post. Det er således vigtigt for mig, at mest muligt går til dem som har brug for hjælp, det må jo være fair, at ens bidrag bliver brugt fornuftigt.

Det har været hyggeligt at tale med Line fra Unicef og vi aftalte, at hun ville sende mig mere information vedrørende arv og testamente til Unicef og det har hun gjort, hvilket jeg har besluttet at dele HER for at hjælpe en god sag, da børn jo er vores planets fremtid og vi må gøre, hvad vi kan for at hjælpe dem, når de har brug for vores hjælp.

Kærlige hilsner

Zophia

Fra Unicefs hjemmeside: “UNICEF hjælper flest børn. Som verdens mest udbredte og indflydelsesrige børneorganisation arbejder UNICEF i flere lande og redder flere børns liv end nogen anden humanitær organisation. UNICEF samarbejder med regeringer og beslutningstagere, og vores unikke position som en del af FN giver os gennemslagskraft og mulighed for at sidde med ved forhandlingsbordet og få indflydelse på børns levevilkår.”

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »