Books,  Motivation

Sådan healer du det indre sårede barn

Den seneste tid har jeg observeret, at arketypen “det indre sårede barn” dukker op alle vegne i form af diverse personer, som via de sociale medier tilbyder kurser, workshops og viden inden for området. Når sådan noget sker er det selvfølgelig ikke tilfældigt, der er åbenbart et stort behov for, at det personlige såvel som det kollektive indre sårede barn får opmærksomhed og bliver healet.

Spørgsmål som dukker op i denne forbindelse er, hvordan healer jeg mit indre sårede barn, hvilken metode er den bedste, og hvor begynder jeg?

Da det gik op for mig, at det er et tema, der på nuværende tidspunkt presser sig på, behøvede jeg ikke at opsøge viden om området, da svaret kom til mig af sig selv. Men først lidt om, hvad det egentlig er, når vi siger “det indre sårede barn”, hvad menes der med det helt konkret – vil de fleste nok spørge.

Jo, det “indre sårede barn” dækker simpelthen over den eller de traumer som man kan have fra sin barndom. Traumer kan pådrages barnet allerede på det tidlige tidspunkt, hvor det som et lille bitte foster ligger i sin mors mave.

Fosteret er stærkt forbundet med sin moder, og hvis moderen oplever en eller anden form for stress, påvirker dette automatisk fosteret. Morderens diverse oplevelser har således en enorm stor indflydelse på det lille væsen, som ligger i hendes mave. Der findes mange kvinder i denne verden, der bliver udsat for alverdens ting og sager mens de er gravide. Er disse oplevelser negative for den gravide, kan de efterlade betydelige traumer hos det ufødte barn. På den måde kommer der børn til verden med traumer, som påvirker deres opvækst og senere hen det voksne liv.

Der findes også mange børn, som får pådraget sig en alvorlig traume først efter de er blevet født, det gælder især de børn som vokser op i de såkaldte dysfunktionelle familier, hvor de bliver udsat for psykiske og fysiske overgreb, omsorgssvigt og andre lidelser.

Mange voksne børn fra dysfunktionelle familier har mange traumer med sig i bagagen, og dermed et såret indre barn, der laver ravage på mange forskellige måder i deres voksenliv. Det kan f.eks. være svært at indgå i harmoniske relationer til andre mennesker og få dem til at fungere i det hele taget, men også i forhold til andre vigtige områder i ens liv at skabe det som man i daglige tale kalder et godt liv.

Har man som voksen traumer/sår, som stammer fra barndommen, vil disse smertefulde oplevelser medvirke til, at der på et tidspunkt, når smerten bliver for stor, opstå et stærkt ønske om at heale disse indre sår, for at kunne fungere harmonisk i sit liv.

Jeg så med mine egne øjne via en meget livagtig drøm, hvordan det indre sårede barn kan heales. I drømmen befandt jeg mig nemlig på et hospital, hvor et spædbarn var under lægelig behandling. Lægerne forklarede mig, at den lille pige var forladt af forældrene, hvilket gjorde hende syg. Jeg foreslog lægerne at holde den lille pige i min favn og det gjorde jeg så.

Samtidig med at jeg holdt hende i min favn, mærkede jeg, at der kom en meget kærlig og medfølende energi fra mit hjerte til hendes hjerte. På en eller anden mystisk måde, som det kan ske i en drøm, fortalte lægerne mig, at det kunne se på en monitor, at der var begyndt at komme mere liv i det apatiske spædbarn. Det gjorde os allesammen meget glade og fortrøstningsfulde, for nu vidste vi, hvordan den lille pige skulle helbredes.

I drømmen opdagede jeg, at den bedste medicin til at heale et såret barn er medfølelse, for det var netop den, som fik den lille pige til at vågne op af apatien og heale hendes lidelser.

Med denne viden er det nu muligt for os at helbrede vores indre sårede barn, men også det kollektive sårede indre barn.

Ønsker du at komme i gang med at heale dit indre sårede barn, foreslår jeg, at du afsætter lidt tid, hvor du kan være uforstyrret. Sæt dig godt til rette. Du må gerne holde noget i din favn som kan symbolisere dit indre sårede barn. Dette noget kan f.eks. være en pude, en plaid eller endda en bamse. Og nu kan du begynde at visualisere det indre barn, måske dukker der i denne forbindelse et indre billede op af et foster, spædbarn eller en tumling, alderen på barnet vil fortælle dig, hvornår det indre barn pådrog sig traumer. Så sender du dit indre barn medfølelse fra dit hjerte og fortsætter med det så længe du føler behov for det.

Du skal vide, at denne medfølelse sender du i virkeligheden til dig selv, hvilket kan udløse en temmelig overvældende følelsesmæssige reaktion, der kan få dig til at græde ret voldsomt, hvilket er meget gavnligt for forløsningen af de indre sår.

Det er højst sandsynligt, at du bliver nødt til at gentage en del gange og måske endda mange gange denne healing af dit indre barn, for ofte er der tale om en lang proces, der kræver tid, når alt indre smerte skal forløses. Smerten kan også være indlejret i mange lag, der skal forløses trinvis og det tager jo sin tid.

I det forrige indlæg nævnte jeg arketypekortene, hvor flere af dem netop handler om det indre barn, så de kan også bruges med fordel i arbejdet med healing af det indre sårede barn. Derudover er der Caroline Myss’ udmærket bog Reklamelink: “Sjælens Kontrakter – Hvorfor er jeg her?”, hvor der kan læses mere om arketypen “det sårede barn”.

Jeg håber, at dette indlæg har hjulpet dig med at få ideér til, hvordan du på egen hånd kan heale dit indre sårede barn og måske ved sammen lejlighed være medvirkende til også at heale det kollektive sårede indre barn.

Det var det for denne gang, jeg ønsker dig alt det bedste.

Kærlige hilsner

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »