Books

Sådan bliver du mere attraktiv

For nogle år siden arbejdede jeg med kvinder fra ulande mens de var tilknyttet et aktiveringsforløb. Disse kvinders herkomst fra tilbagestående patriarkalske samfund betød, at de for de flestes vedkommende var analfabeter, som medførte, at de alle havde et grundlæggende lavt selvværd. Under forløbet arbejdede vi netop med at styrke deres selvopfattelse og selvværd ved at de bl.a. skulle lære at se alt det smukke ved dem selv. Men det er ikke kun kvinder fra ulande, som kan have behov for at lære at se egne fordele, alle andre kvinder kan også drage nytte af det – viser det sig imidlertid.

For når jeg f.eks. beder en vestlig kvinde som jeg kender om at nævne hendes største fysiske fortrin, bliver der ofte helt stille og mange svarer enten, at de ikke har nogen eller, at de ligefrem føler sig grimme og uattraktive. Når jeg hører sådan et svar bliver jeg ked af det, fordi jeg har aldrig mødt en kvinde som ikke har mindst ét fysisk fortrin, der kan opfattes som smukt. I min optik har alle op til flere fysiske attributter, det gælder blot om at kunne se dem. Det lader dog til, at mange aldrig har lært at se deres attributter. Ligesom de kvinder jeg har arbejdet med, fordi ingen har lært dem det og også fordi de aldrig har modtaget komplimenter.

At modtage komplimenter fra andre er en skøn gave, for det gør os glade og samtidig fortæller det os, hvad andre ser, som vi selv måske ikke er opmærksomme på.

Under forløbet med kvinderne hjalp vi dem med at finde deres fysiske attributter. Der var således kvinder som havde ualmindeligt smukt og kraftigt langt hår, andre de smukkeste øjne med lange mørke vipper eller et blændende smil, der gjorde andre glade. Så var der også kvinder med meget feminine og kurvede kroppe og en sund silkeblød hud med den skønneste glød. Alle kvinderne havde flere fysiske attributter, som de kunne være stolte af. Vi lærte dem hver dag at kikke sig i spejlet og beundre deres attributter, det gav dem et meget bedre selvværd og det virkede virkelig.

Attraktive kvinder er som magneter for nye positive muligheder og mennesker.

De fleste af os kan kopiere denne fremgansmåde og øve sig hver dag på at beundre vores fysiske attributter. Måske har du en smuk svanehals eller kavalergang, slanke ben eller håndled. Hvad det end er, så vær stolt af det og fremhæv det gerne med påklædning, der fremhæver det bedste ved dig.

Hvis du ligesom de kvinder, som jeg har arbejdet med har svært ved at se dine fysiske attributter, bed en god veninde eller anden kvinde om at hjælpe dig og så kan du også gør det for andre kvinder ved at give dem dejlige komplimenter. Lad os i det hele taget blive bedre til at give os selv og andre komplimenter så vi bliver alle mere glade og opløftede af det.

Kvinder i forhold til mænd har en tendens til at se et forvrænget billede af dem selv og være meget selvkritiske i forhold til eget udseende, men det gælder om at koncentrere sig om det som vi kan lide og ikke bombardere os selv med kritik. Selvkritik er giftig for vores selvbefindende, og derfor vil jeg opfordre alle til at ændre måden at kommunikere med sig selv på. Vær assertiv dvs. ikke voldelig i din kommunikation med dig selv, det vil styrke dig selv indefra en hel del.

Bog om assertiv kommunikation: Reklamelink: “Ikke voldelig Kommunikation “Girafsprog”, skrevet af Marshall B. Rosenberg

Af egen erfaring kan jeg fortælle, at jeg slet ikke tåler at tænke og tale grimt om mig selv, det får mig i løbet af et split sekund til at føle mig dårlig og som konsekvens af dette gør jeg det ikke, heller ikke når jeg har en mindre god dag. Man kan styrke eller svække sig selv indefra og her er assertiv kommunikation et rigtigt godt redskab at anvende, hvis vi vel at mærke ønsker at være stærkere indefra – og det gør vi selvfølgelig:-)

Når det kommer til følelsen af at være attraktiv er det ikke nok med en flot frisure, makeup og tøj, man skal som sagt også arbejde med at styrke sit indre og følelsen af at være attraktiv. Oftest er de kvinder, som bliver betragtet som attraktive meget selvsikre udover også at have et velplejet ydre.

En attraktiv kvinde plejer såvel sit ydre som sit indre, hun sørger også altid for, at begge dele er i fin balance.

Disse selvsikre kvinder har selvfølgelig sat sig ind i hvad der klæder dem, de ved udmærket godt hvilken figurtype de har og hvilke farver, der klæder dem. De har helt styr på alt det, som får dem til at fremstå velklædte og harmoniske i det ydre.

Kvinder som bliver betragtet som attraktive gør noget aktivt for at holde deres kroppe i god form, de dyrker en eller anden form for sport eller i det mindste sørger for at få motion ved at gå daglige ture og spise sund mad.

En kvinde som ønsker at være attraktiv er i virkeligheden meget selvbevidst og vælger altid kun det, der er godt for hende. Hun har sine værdier, som hun holder sig til og lever efter. Hvis hun ved, at noget ikke tjener hende, fravælger hun det. Hun propper sig ikke med usunde madvarer eller bruger tid på aktiviteter der ikke styrker hende.

Attraktivitet er kvindens ret, hun skal blot huske at kræve den tilbage.

En attraktiv kvinde har et godt selvværd og det kan man se på hende, hun kender nemlig sit eget værd meget godt, hvilket giver hende en stærk udstråling. Denne kvinde sammenligner ikke sig selv med andre kvinder, da hun ikke har noget kunstigt ønske om at være ligesom andre, det at være en kopi af andre har ingen værdi for hende. Og fordi en kendis f.eks. får sprøjtet botox i sin krop og alle medier hviner af beundring, har det ingen betydning for den selvsikre attraktive kvinde, da hun står ved sine egne værdier og ikke lader sig påvirke af andres overfladiske skønhedsidealer.

Den attraktive kvinde føler sig godt tilpas i sin krop og hun gør som sagt det der skal til for at holde kroppen i fit form. Hun har i det hele taget sin egen stil, og derfor er hun i virkeligheden heller ikke en slave af de nyeste trends – i det hele taget er hun ikke slave af nogen eller noget, hun er helt sin egen.

En kvinde behøver ikke at være ideel for at være attraktiv.

Selvfølgelig er der mange faktorer, der medvirker til kvindens følelse af attraktivitet. Den kan have rødder i hendes opvækst og barndomshjem eller det er fremkommet ved et bevidst arbejde senere hen i livet.

I tilfældet af de kvinder jeg har arbejdet med, viste det sig at ingen af dem sprang ud af deres barndomsrede med følelsen af attraktivitet, tværtimod. I de patriarkalske samfund er det generelt svært for en kvinde at få lov til at udfolde sig, men selv i den vestlige kultur vokser mange piger op i hjem, hvor de får udviklet et lavt selvværd f.eks. når de hører deres moder kritisere egen krop og sig selv foran sin datter. Alt det, som en kvinde ytrer over for sin datter præger således hende på godt og ondt, det er simpel psykologi.

Har du derfor en datter, så vær opmærksom på, hvad du præger hende med, da du er hendes store forbillede og hun højst sandsynligt vil komme til at ligne dig, i hvert fald i sine overbevisninger og adfærden. Man plejer heller ikke uden grund at sige; som moder som datter eller som fader som søn. Vi kommer ofte til at ligne vores forældre mere end vi ønsker:-)

Men det, at man som kvinde ikke har fået et godt selvværd og dermed også følelsen af attraktivitet hjemmefra, er slet ikke ensbetydende med, at man ikke kan gøre noget ved det, det er faktisk som jeg fortæller her muligt at ændre på, men det kræver blot lidt arbejde. En stor del af selvudvikling er som bekendt at kunne løfte sig selv fra alt det som ikke tjener os, men det er altid vores eget ansvar at gøre det. Det er ikke forkert at sige, at en attraktiv kvinde er én, som netop bevidst har påtaget sig ansvaret for sin udvikling, hun tager mere end gerne styringen i sit liv, og er der noget, som kan ændres, er hun klar til at sætte sig et nyt mål, for at opnå det resultat, hun ønsker.

En klog kvinde arbejder således løbende på at vedligeholde sin attraktivitet, hun er ikke bange for ændringer, transformationer og udfordringer i sit liv, og opfattes derfor som både dynamisk i sin adfærd og ikke mindst meget inspirerende for andre. Hendes tilgang til det at være attraktiv er holistisk, idet hun arbejder med såvel det indre som med det ydre, og er dermed hele tiden i en spændende process, hvor hun evner at integrere det ydre med det indre med det resultat, at hun fremstår yderst harmonisk.

Når en attraktiv kvinde modtager komplimenter, tager hun dem naturligt til sig og siger blot “tak”, for hun ved, at et kompliment ingen forklaringer kræver af hende, hun behøver ikke forklare sig, hvorfor hun f.eks. ser godt ud. Hun er også god til at give andre komplimenter på en helt naturlig måde og hun mener altid, hvad hun siger.

Fordi den attraktive kvinde arbejder på mange måder og niveauer med sig selv, er det normalt for hende, at hun rent faktisk holder af sig selv, hvilket igen gør, at hun føler sig endnu mere attraktiv og på den måde kommer ind i en positiv spiral. Hendes velbefindende kan tydeligt mærkes af andre og det gør hende til en attråværdig veninde, partner, medarbejder, chef osv. Denne kvinde skaber i sit liv alt det som vi i bred forstand kalder succes, idet hun som et magnet tiltrækker muligheder og positive mennesker.

Stil dig foran et spejl og sig til dig selv; “Jeg er SMUK og ATTRAKTIV”.

Som en assertiv person udtrykker hun sig altid konstruktivt og positivt om sig selv og andre, hun er dermed i besiddelse af en høj grad af personlig integritet, der også gør hende pålidelig. Andre kan regne med hende og tager gerne hendes råd til sig. Denne kvinde accepterer sig selv og formår at få det bedste ud af alle sine stærke sider, som hun bevidst fokuserer på.

Hendes selvrespekt- og kærlighed gør hende til et godt forbillede og andre ønsker at befinde sig i hendes selskab. Hun er god til at fylde sig med god og positiv energi og det kan virkelig mærkes på hende. Hun behøver slet ikke at være fysisk smuk, men opfattes alligevel af andre som værende smuk. Alt det positive et menneske indeholder skinner nemlig igenne, og derfor er det værd at arbejde med sig selv for at pleje alt det smukke inde og udenfor os selv.

Kvinde elsk dig selv, din selvkærlighed- og omsorg får dig til at funkle som en stjerne.

Hermed har jeg givet mit eget personlige bud på min opfattelse af den attraktive kvinde, velvidende, at alle har deres eget billede af, hvad attraktivitet er. Men jeg håber, at de fleste godt er klar over, at det er mange elementer, som er medvirkende til, at vi føler os attraktive, samt at der er tale om en process som vi hele tiden har indflydelse på enten at svække eller forstærke ved hjælp af vores tanker, overbevisninger og adfærd.

Det er således muligt for alle kvinder at gøre noget for at føle sig mere attraktiv og det er aldrig for sent at komme i gang. Så jeg siger ohøj til alle kvinder derude, lade os tage på en spændende og udviklende rejse mod endnu mere attraktivitet, det fortjener vi!

Kærlige hilsner til alle skønne kvinder, der er på vej med kurs mod endnu mere attraktivitet.

Zophia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »