Books,  OTHER THINGS

Få hjælp af en stylist til at se godt ud

I dag har jeg kastet mig over en bog, som er skrevet af den sprudlende og rødhårede Christina Wedel, der har mangeårig erfaring som stylist og i bogen “Guide til at se godt ud (også efter de 45)” giver hun bud på, hvad en voksen kvinde konkret kan gøre for at se godt ud. Udover de forskellige stiltyper og kropstyper, som Christina beskriver er der også kapitler om overgangsalderen og skønhedsplejen, undertøjet, samt billeder og beskrivelser af 8 kvinder med stil.

Som stylist inddeler Christina de kvindelige figurer i seks kropstyper; kurvet, timeglas, dråbe, cocktailglas, oval og atletisk. Forskellige stylister arbejder med forskellige antal kropstyper, men vi ved jo, at der i virkeligheden findes så mange kropstyper som kvinder, men for at gøre det lidt lettere vælger nogle at arbejde med et bestemt antal kropstyper. Hvis du husker det meget populære britiske program “What not to wear” med Trinny Woodall og Susannah Constantine, kan du måske også huske, at de arbejdede med 12 kropstyper.

Men om en stylist vælger at arbejde udfra 6 eller 12 kropstyper er det vigtigste jo, at de kvinder som bliver hjulpet kommer til at se godt ud. Den mest eftertragtede kropstype af dem alle er stadigvæk det ultra feminine og symmetriske Timeglas, som jeg også har skrevet om HER. Mange kvinder ønsker at skabe på en eller anden måde illusionen via deres påklædning om, at de netop har denne kropstype. Men vi må ikke glemme, at alle kropstyper har fordele, det gælder blot om at lære at se og fremhæve dem, hvilket en professionel stylist er god til.

“Guide til at se godt ud (også efter de 45)” skrevet af Christina Wedel.

Den ideelle stylist kan hjælpe sin kunde med at finde det helt rigtige tøj, der både matcher vedkommendes stil og kropstype, men også i forhold til de farver, der klæder én bedst. I denne bog behandles farverne desværre ikke, hvilket er meget ærgerligt, da de rigtige farver gør os smukkere, mens de forkerte har den modsatte virkning. Jeg er selv meget glad for farver og lige nu er der heldigvis masser af tøj i de skønneste farver i butikkerne, så lad os nyde dem i fulde drag, der er ingen grund til at pakke sig ind i mørke og dystre farver fra top til tå, det er livet simpelthen for kort til.

“De er smukke og lækre, og de er forskellige stil- og kropstyper. de har hver især fundet deres helt egen metode til at se godt ud hver dag.” citat fra det kapitel, som handler om 8 kvinder med stil.
“TIMEGLAS: Fantastisk at fremhæve: Du er symmetrisk og skal vise din talje, dine ben og dine arme. Dine kraveben er også vigtige. Du kan bruge mange af trickene til den kurvede kropstype. Hvis du er slank, kan du dog sagtens føle dig bred, og derfor er skuldersnittet sindssygt vigtigt.” Citat fra Guide til at se godt ud (også efter de 45)”

Når det angår de forskellige stiltyper, beskriver Christina 6 af dem; ordentlig, flamboyant, rå/sporty, klassisk, pyntet og bæredygtig, men det er jo selvfølgelig en grov simplificering, da der findes masser af forskellige stiltyper, det er sådan set kun fantasien der sætter grænserne.

Når vi ser på Christinas egen stil på Instagram ser vi, at hun ofte optræder i sort og det er lidt ærgerligt, da flotte varme farver ville klæde hende rigtig fint. I det hele taget har jeg observeret, at mange kvinder har tendens til, at når de har nået en vis alder at pakke sig ofte ind i sort eller meget mørkt tøj, hvilket sjældent er flatterende for dem.

Sort trækker lyset ud af ens ansigt og i virkeligheden gør den ikke noget godt for én, det er især noget som lidt ældre kvinder burde være lidt mere opmærksomme på, der er heller ingen grund til at ligne en græsk enke i et sort outfit. Desuden fremhæver sort tæt på ens hovedet rynker, så her er endnu en grund til at holde sig så vidt som muligt fra den. Jeg ser sort som sorgens farve, der egner sig bedst til begravelser, men desværre ser jeg rigtig mange kvinder, der klæder sig i den, det er meget deprimerende at se på. Derfor vil jeg altid opfordre kvinder til at satse på andre farver, og hvis jeg havde været en professionel stylist ville jeg sørge for at klæde mig i smukke farver, for at inspirere andre.

For at vende tilbage til bogen så indeholder den mange tips, fifs og eksempler på, hvordan man kan komme til at se godt ud eller måske se endnu bedre ud. Jeg er overbevidst om, at mange kvinder kan finde noget brugbart i Christinas bog, det har jeg i hvert fald gjort, så der er ikke andet at gøre end at ønske dig rigtig god læsning og lad dig blive inspireret til at se super godt ud.

Kærlige hilsner
Zophia


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »