Diverse

Fremtiden ligger i vores hænder

I disse dage er vores byer “pyntet” med tusindvis af valgplakater, der hænger allevegne. Hvor jeg end kikker hen, ser jeg valgplakater. Jeg føler mig næsten begloet af alle de ansigter, der stirrer på mig fra plakaterne, de kræver min opmærksomhed og min stemme i sidste ende. De ønsker alle, at jeg stemmer lige på dem, men jeg har kun én stemme. Min stemme er en del af mig og min energi, og derfor skal den bruges med den største omtanke. 

Photo by Artem Kovalev on Unsplash

Smilende ansigter på valgplakaterne og deres lovende valgprogrammer er gode til at lokke med guld og grønne skove, men hvordan kan jeg vide, at de virkelig mener, hvad de lover? Hvad er deres intention? Stiller de op for reelt at gøre noget eller gør de det mere, fordi de er ambitiøse og ønsker en god karriere? 

Nogle af disse ansigter på valgplakaterne er helt fremmede for mig, mens jeg godt kan genkende andre. De gamle kendinge ved jeg allerede lidt om, men det gør slet ikke det hele nemmere af den grund. De har allerede haft mulighed for at realisere deres tidligere valgløfter og gøre noget konkret, har de så gjort det?

Mine forventninger til politikkerne er høje, jeg vurderer deres duelighed ud fra konkrete handlinger i forhold til, hvad de gør, især over for de svageste i samfundet. Jeg mener nemlig, at de bedst skal kendes på deres frugter og omtanken i forhold til de borgere, som har det svært. Desværre kan jeg observere, at udviklingen er gået i den retning, at de svageste borgere bliver mere og mere vendt ryggen, især når de virkelig befinder sig i en situation, hvor de har brug for hjælp og støtte.

Det interesserer mig i højeste grad, hvordan menneskene har det, og hvad der rører sig i samfundet i det hele taget. Og når jeg hører gang på gang, at mange bliver svigtet og i den sammenhæng ser ret mange hjemløse i min by, berører det mig dybt. Samtidigt ved jeg, at de som sidder ved magten kunne ændre alt dette næsten øjeblikkeligt, men de lader bare stå til. 

Før valget lover kandidaterne guld og grønne skove, men efter valget, når de har fået deres stemmer, bliver der ikke gjort meget for de svageste i samfundet og sådan er det bare hver gang, desværre. 

Med alderen bliver vi mindre naive og kan gennemskue, hvad der foregår. Det lader til, at mange ønsker at blive valgt udelukkende for deres egen skyld og slet ikke, for at gøre noget godt overhovedet. 

De svageste i samfundet og miljøet har min højeste prioritet, for jeg ønsker, at vi alle har gode livsbetingelser og kan indånde ren luft, drikke rent vant, samt spise ren mad, der er helt fri for pesticider – det er jo de mest basale betingelser vi alle har. Derfor må jeg afgive min stemme med største omhu, for at disse livsbetingelser ikke bliver forværret for os alle, men forhåbentligt forbedret. 


Hvem er min tillid værdig ved dette valg og i forhold til mine værdier? Hvem er her for at gøre noget godt for de svageste og passe på miljøet? Hvem kan jeg afgive min stemme til? Hvem kan jeg stole på? 

Jeg bliver enig med mig selv om, at det bliver nødvendigt at afsætte lidt tid til at granske de mulige kandidater for at finde frem til den, hvis værdier minder mest muligt om mine egne. Vores stemme må vi afgive med største omhu, da det drejer sig jo om vores fremtid, det er den, der er på spild her.

Det er ikke let, når vi forventes at tage vigtige beslutninger, vi kan have mange overvejelser i denne forbindelse, men på den anden side, får vi i denne sammenhæng også mulighed for at granske vores værdier og finde ud af, hvad der er vigtigt i vores liv.  

Når jeg går forbi valgplakaterne og kikker på dem, ved jeg, at jeg kommer til at sætte mit kryds ved et af disse kandidaters navn, men hvem bliver det? 

Fremtiden er ikke afgjort på forhånd, den ligger i vores hænder, så lad os styre den i den retning, hvor himlen bliver bragt ned på jorden i en højere grad end hidtil, det er derfor vi er her.

Det var så nogle få overvejelser vedrørende vores valg og fremtid. Jeg håber, at I vil stemme i trit med jeres vigtigste værdier, og at I ikke vil glemme at tage de svageste i samfundet i betragtning og miljøet, da begge dele trænger til mere opmærksomhed og omsorg.

Kærlige hilsner og alt det bedste til alle.

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »