Motivation

Om at træffe kærlige valg

Som mennesker er vi alle sammen følelsesmæssige væsner, det er sådan vi er skruet sammen og der er ikke noget nyt i det. Men sommetider kommer vi ud for situationer, hvor vores følelser kan tage overhånd og det er ikke altid hensigtsmæssigt, især når det drejer sig om følelser som vrede. Men hvad kan vi gøre for at dette ikke sker, hvordan kan vi håndtere vores følelsesmæssige reaktioner på det, som vi oplever i vores liv?

Forleden oplevede jeg nemlig noget, som på meget fin vis illustrerer en situation, hvor der var en potentiel mulighed for at havne i følelsernes vold uden dog, at det gik så vidt. Så lad os kikke på, hvad der skete. 

Jeg kom forbi et hus, som så mange gange før og hver gang plejede jeg at beundre det gamle træ som voksede foran huset. Nu er det sådan, at jeg holder rigtig meget af træer og er helt sikker på, at denne passion deler jeg med mange andre, samt fugle og alle mulige insekter. Men til min store overraskelse var det pågældende træ nu væk og i stedet for så jeg en selvtilfreds mand stående med en motorsav i hånden.

Manden havde simpelthen fældet træet og virkede ovenikøbet meget tilfreds med sin gerning. For nogle mennesker har træerne åbenlyst ingen værdi, de vælger ligefrem goldhed uden for deres vinduer i stedet for opløftende liv og smuk fuglesang og for nogle er dette komplet uforståeligt.

Inde i mig begyndte alt at koge over, følelser og tanker dukkede op med lysets hastighed. Der er allerede blevet fældet så mange smukke og gamle træer i mit kvarterer og nu er endnu ét blevet fældet, det var simpelthen så trist og ubegribeligt.

I situationer som disse kan jeg vælge at tænke, at jeg lever i en kold verden omgivet af ubevidste mennesker, der ikke kan andet end at ødelægge naturen og planeten. Men inden den slags tanker får lov til overvælde mig, kan jeg også helt bevidst vælge at sige STOP til mig selv. Derfor  sagde jeg; “lad være at gå ind i de negative følelser, lad være at tænke negative tanker, løft din bevidsthed op til dit hjertecenter i stedet”.

Som altid har vi et valg og i dette tilfælde valgte jeg at lytte til mine egne råd og gik bare videre uden, at den indre følelsesmæssige storm for alvor fik lov til at overtage i mit indre landskab. 

I stedet for at blive i solarplexus energien løftede jeg mig således op til mit hjertecenter og fra dette ståsted kunne jeg meget bedre forstå, at menneskene handler ud fra det bevidsthedsniveau, som de selv befinder sig på. Og derfor giver det ingen mening at klandre dem for ukærlige gerninger, de ved simpelthen ikke bedre.

Mange har ingen føling med naturen, fordi deres hjerteforbindelse er meget svag. Og når det forholder sig sådan, handler man nogle gange egoistisk uden omtanke på andre levende væsner. Men alle udvikler sig heldigvis og en dag, vil også mænd med motorsave blive mere bevidste og begynde at træffe mere hjerteforankrede valg. De vil også blive mere empatiske over for træerne og deres beboere.

Heldigvis findes der mange mennesker som allerede har et åbent hjerte, der banker for naturen og alt levende, så der er stadigvæk håb for, at naturen ikke bliver helt ødelagt.

Ved at ikke tillade vrede følelser at overtage kontrollen over mig, ved at vælge at løfte mig op til hjertebevidsthed, fik jeg selv mulighed for at se situationen fra et højere perspektiv, og dermed en mere empatisk forståelse af den. 

Sommetider kan vi være tilbøjlige til at vurdere andres valg, men inden vi gør det, kan det være en god idé at stoppe op og løfte vores egen bevidsthed til hjertet, for netop der bor empatien og det er den som kan vise os, hvordan vi selv kan blive mere kærlige og ikke dømme andre.

Enhver situation i vores liv kan blive til en dyrbar lektie, hvis vi vel at mærke vælger det. Vi kan nemlig lære os selv at være mere kærlige i situationer som trigger os, og når vi vælger den mulighed bevidst udvikler vi os til at være endnu mere kærlige og empatiske.

Mange kærlige hilsner til alle.

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »