Motivation

LOST IN TRANSLATION & I STEP OUT OF MY COMFORT ZONE

Tiden går og vi er allerede kommet godt i gang med juli måned, og det første indlæg i denne måned er en blandet landhandel, som dels er inspireret af en af de bøger, som jeg for nyligt har læst, og dels har til hensigt at forklare årsagen til nye tiltag på denne blog. Men først lidt om det emne, som er ret populært for tiden, nemlig det at komme ud af sin komfortzone.

Det med komfortzonen dukker ret meget op i mit liv på nuværende tidspunkt, for jeg hører nemlig om det snart alle vegne eller det føles i hvert fald sådan. Så jeg tænker, at det må være, fordi emnet vedrører mig på en eller anden måde og der må være et område i mit liv, hvor jeg netop kunne komme ud af komfortzonen.

Derfor noterer jeg mig det faktum bag øret og begynder at gå ind i en tankeproces med det formål at finde ud af, hvor det er helt konkret, at jeg ville kunne komme ud af min komfortzone.

Men lad os først komme tilbage til den bog  jeg har læst for nyligt og som har inspireret mig i ret høj grad, i hvert fald nok til at at begynde at notere mig mine ideer, når de dukker op. Elizabeth Gilberts bog som jeg har skrevet om her har vist sig gavnlig i mit tilfælde og jeg er selvfølgelig meget glad for det. Så derfor, da emnet om komfortzonen begyndte at dukke op ligesom ud af den blå luft, vidste jeg, at der var noget som skulle gribes og huskes, for her var der noget på færde.

Og ganske rigtigt, begyndte der at dukke nye ideer op i forbindelse med dette emnet. Ideer som på samme tid virker tillokkende og som også kan bringe mig ud af min komfortzone på et bestemt område. Jeg besluttede mig derfor for at handle på dem og fik i denne sammenhæng installeret en orange knap “translate” på min blog som findes øverst på headeren og som nu muliggøre at bloggen kan læses på både dansk, engelsk og polsk. Og vupti, teksterne bliver nu automatisk oversat af Google, når man vælger et andet sprog og på den måde med ét kan læses på flere sprog – meget smart og nemt. 

Ved at klikke på den orange “translate” knap, som er placeret øverst på headeren, er der nu mulighed for vælge mellem dansk, engelsk og polsk og læse alle indlæg her på Zophia på det valgte sprog, meget smart, ikke?:-)

Oversættelserne er sådan set ikke perfekte, men i trit med, at Google bliver bedre til at oversætte, bliver de også nok bedre, hvilket jeg ser frem til, men det vigtigste er, at jeg har taget skridtet.  Så det er den ene ændring, som jeg er blevet inspireret til at foretage, men det er ikke det hele endnu. Så for at jeg kan komme ud af min komfortzone i forhold til at have en blog på andre sprog end dansk, har jeg besluttet mig yderligere for at begynde også at lave indlæg på polsk. Polsk er jo mit modersmål og det er netop her, at jeg for alvor kommer ud af min komfortzone, da jeg ikke har prøvet at lave indlæg på polsk før, men jeg regner med, at det nok skal gå fint.

Jeg har selvfølgelig tænkt på, at det måske bliver lidt underligt, at nogle indlæg er oprindeligt skrevet på dansk og andre på polsk, men på den anden side, hvorfor ikke, hvad kan der ske ved at prøve? Og så er der mulighed for at alligevel kunne læse dem på dansk eller engelsk ved hjælp af “translate” knappen, for de læsere som ønsker dette. Derudover får jeg rig mulighed for at bygge bro mellem Danmark og Polen, hvilket er et temmelig appellerende perspektiv for mig, der både rummer nye muligheder, men også spændende udfordringer.

Når vi kommer ud af vores komfortzone, er det vigtigt, synes jeg, at vi ikke lader os begrænse og faktisk gør brug af alle de evner og muligheder vi har til vores rådighed. Så det bliver for mit vedkommende et spændende forsøg og jeg venter nu spændt på det første indlæg skrevet på polsk og det er meget muligt, at det allerede bliver det følgende indlæg, men lad os nu se, for flere ideer rumsterer allerede i mit hoved.

Så her har vi dermed fået et godt eksempel på, hvordan man kan blive inspireret til at komme ud af sin komfortzone og faktisk helt konkret gør noget ved at føre ideerne ud i livet. Endnu en gang tak til Elizabeth Gilbert for at have inspireret mig til at være åben for ideer og dermed nye tiltag, og der er nu ikke andet at gøre end at vente og se, hvad der kommer ud af det hele – forhåbentligt en masse godt:-)

Kærlige juli hilsner 

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »