Books

Og så rydder vi op i skufferne

Som jeg har skrevet i det forrige indlæg, er jeg blevet inspireret til at gå i gang med oprydningen i alle skuffer i mit hjem. Da jeg har i alt toogtredive skuffer er det en større opgave, men allerede på nuværende tidspunkt, hvor jeg er blevet færdig med syv skuffer, har jeg en del refleksioner, som jeg vil dele.

Fra min skuffe: pas, muslingeskal, foto af en ukendt kvinde, knapper, blyant, kort med Joker, saks, ørering, udenlandske mønter, terning, papirklips, sytråd, grøn sten, knappenål, brugte frimærker, sikkerhedsnål, firbenbroche, perle, blanke kort, camelighter, kort med påtrykte blomster og vedhæng.

Det at rydde op har jeg selvfølgelig gjort masser af gange i mit liv, så der er ikke noget særligt ved det og mit hjem er ryddeligt udadtil, men inde i skufferne gemmer der sig en verden fuld af diverse ting, som har hobet op gennem mange år. Og da jeg for nyligt læste Marie Kondos bog, som jeg har skrevet om her, gik det op for mig, at det var på tide at rydde grundigt op i skufferne.

I denne forbindelse gik jeg en runde i min lejlighed for at danne mig et overblik over opgavens omfang og for første gang nogensinde talte jeg skufferne, for at finde ud af, at der findes toogtredive af dem i hele lejligheden. Hvis nogen spørger mig nu, hvor mange skuffer der findes i min lejlighed, kan jeg uden at tænke mig om besvare dette spørgsmål:-) Ved du, hvor mange skuffer, der findes i din lejlighed?

Mit slagplan gik ud på at begynde med skufferne i den store skænk, som står i min stue og som indeholder syv skuffer. Som tænkt så gjort. Jeg gik i gang den ene dag og ordnede fire skuffer og den næste de resterende. Det vidste sig dog hurtigt, at arbejdet ville tage ret lang tid i hvert fald længere end forventet, da skufferne rummede store mængder af alskens gamle papirer og dokumenter og hvert eneste stykke papir skulle tjekkes, før det kunne kasseres. 

Men det afskrækkede mig ikke og ved ihærdige indsats befriede jeg mine skuffer for tre hele poser papir og en pose ubrugelige ting, som blot fyldte dem uden, at jeg nogensinde ville få brug for dem. For hvem har f.eks. brug for gamle mobilopladere og den slags? 

På den måde fik jeg mere plads og luft i skufferne, men også et meget godt overblik over, hvad de rummer af ting og sager. Og har derudover også omorganiseret og flyttet lidt om på tingene, for at skabe mere orden i de ting, som bor der. 

Nogle af de dokumenter f.eks. gamle regninger, havde ligget i skufferne uden nogen grund, jeg havde slet ikke brug for dem, hvorfor holdt jeg egentlig fast i dem? De tjente ikke noget formål udover at fylde unødvendigt. Måske har jeg alligevel et hamstergen, tænker jeg, som jeg ikke vil indse?

Både min mormor og mor var ret gode til at have mange ting i deres respektive hjem og jeg har altid sagt, at jeg ikke ville være sådan, men det vidste sig tydeligt, at jeg alligevel er blevet lidt ligesom dem, for hvorfor skulle jeg ellers have gamle regninger fra midten af halvfemserne liggende, når de ikke skulle bruges til noget som helst?

Jeg er derfor glad for, at oprydningseksperten Marie Kondo er kommet i mit liv og nu er jeg faktisk lige begyndt at læse en anden af hendes bøger; (reklamelink)“Spark Joy. An Illustrated Guide to the Japenese Art of Tiding”, for at få endnu flere fif og tips. Marie Kondo siger følgende; 

“When you surround yourself with possessions that spark joy, you’ll create a home and life you love.”

Jeg går udfra, at de fleste af os ønsker at have et dejligt hjem og liv, som vi elsker. Denne forfatter har inspireret mig i en så høj grad, at jeg på nuværende tidspunkt har planer om at fortsætte med hylderne, når jeg er færdig med skufferne. 

I et af mine tidligere indlæg her, har jeg allerede været lidt omkring emnet Feng Shui, som i bund og grund handler om at skabe omgivelser, der nærer sjælen og være mere opmærksom på, at alt jo er energi. Her kan jeg bekræfte, at jeg kan mærke, at energien omkring min skænk faktisk føles lettere efter, at jeg har befriet skufferne for en masse gammel ragelse. 

Så nu kan jeg blot sige, at oprydning og atter oprydning er vejen frem, der er jo absolut ingen grund til at holde fast i noget, som ikke tjener et formål og som man ikke har brug for. 

Da jeg har flere skuffer, som venter på at blive befriet for diverse dimser og dippedutter vil jeg nu smutte. God weekend.

Kærlige oprydningshilsner

Zophia

Reklamelink: “Spark Joy. An Illustrated Guide to the Japanese Art of Tidying” by Marie Kondo. Fra bogens bagside: “The secret to Marie Kondo’s internationally renowned KonMari tidying method is to focus on what you want to keep, not what you want to get rid of. Spark Joy is an in-depth, illustrated, room-by-room guide to decluttering and organising your home. It covers every room in the house from bedrooms and kitchens to bathrooms and living rooms as well as a wide range of items in different categories, including clothes, shoes, photographs, books, cutlery, cosmetics and valuables. Illustrations throughout explain how to fold clothes using Ms Kondo’s unique folding method as well as organize drawers, wardrobes and cabinets. This is a unique and inspiring guide that will not just transform your home but also change your life.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »