Motivation

Hvordan føles det, når man får at vide, at man er blevet solgt?

Da jeg kom hjem i går aftes, fandt jeg et brev i min fysiske postkasse og i brevet lå der et nyt sundhedskort. Først blev jeg overrasket, fordi jeg ikke havde bestilt nyt kort, men så læste jeg det vedlagte brev, hvori der står, at min lægepraksis har fået ny ejer. Det kom bag på mig, på trods af, at jeg havde stærkt på fornemmelsen, at det højst sandsynligt ville ske i år, men havde alligevel håbet på, at det ikke ville ske.

Jeg har haft min gode og gamle læge siden 1993 og har slet ikke været forberedt på at give slip på ham endnu, men nu vidste det sig, at han har valgt at gå på pension. Efter et langt arbejdsliv fortjener alle selvfølgelig en dejlig pension, men jeg havde vel håbet på, at min læge aldrig ville gå på pension, for gode læger hænger jo ikke på træerne og i Danmark er der åbenbart mangel på læger.

På nettet har jeg fundet en artikel, hvor min læge fortæller om årsagen til, hvorfor han vælger at gå på pension og det er pga. af hans høje alder, hvilket er forståeligt. Han fortæller også, at han har solgt alle sine patienter til den samme læge, så jeg er blevet solgt! Følelsen omkring at være blevet solgt er meget blandet, men det er selvfølgelig helt i orden, at han har gjort det og vi alle har fået en ny læge. Men jeg kan godt lide at have muligheden for, selv at vælge min næste læge, for det er meget vigtigt for mig, at det er nogen, som passer til mig og som jeg selv har valgt.

Da min læge begyndte som praktiserende læge for mange år siden, var der slet ikke mangel på læger, men i dag ser det helt anderledes ud, i hvert fald i forhold til praktiserende læger. De fleste praktiserende læger har nemlig lukket for tilgang for nye patienter, men det viser sig dog, at det stadigvæk er muligt at finde nogle, som tager imod nye patienter, heldigvis, og tak for det!

På mit nye sundhedskort kan jeg se adressen til min nye læge, som i skrivende stund allerede er blevet skiftet ud. Og hvorfor har jeg gjort det? 

Som det første gik jeg på nettet og slog adressen op til den nye læge, for at se, hvem det var og for at kunne mærke intuitivt om det var den rigtige person for mig. Ofte har jeg fundet ud af, at det er en vældig god ide at lytte til intuitionen, når jeg f.eks. har brug for at tage vigtige beslutninger, for når jeg gør det, går det hele fint, min intuition fortæller mig tit, hvad jeg skal gøre. 

I dette tilfælde kunne jeg intuitivt fornemme, at denne læge ikke var rigtig for mig og jeg mærkede endda en slags utilfredshed, så intuitionens sprog var ikke til at tage fejl af. Men nu havde jeg jo læst i medierne om lægemangelen og om, hvor svært det er at skifte læge og tænkte, at jeg ligesom var nødsaget til at beholde den nye læge, som jeg som sagt mærkede ikke var rigtig for mig. 

I brevet som kom med kortet står der dog, at jeg har ret til at vælge en anden læge end den anførte og det kan jeg gøre uden betaling.

What to do? Jeg gik på nettet igen og besluttede mig for at tjekke om det virkelig passede, at alle praktiserende læger har lukket for tilgang for nye patienter og fandt hurtigt ud af, at det ikke forholder sig sådan, og at der faktisk stadigvæk findes nogle få, som tager mod nye patienter og blandt dem fandt jeg til min store glæde en ny læge, som jeg har en god intuitiv følelse for. Sikke en lettelse, det lykkedes!

Det har vist sig, at på trods af, hvad der står i medierne, er det stadigvæk muligt at skifte læge. Min gamle læge havde sin praksis lige rundt om hjørnet, hvilket var meget bekvemt, men med en lille smule fleksibilitet fra min side kan jeg vel klare, at den nye læges praksis ligger lidt længere væk end jeg er vant til.

Selve lægeskiftet foregår på nettet og tager kun et par klik, det er både let og hurtigt, hvilket selvfølgelig også er meget praktisk. Nu kan jeg blot vente på et nyt brev med et nyt sundhedskort og alt er i den skønneste orden igen og jeg kan ånde lettet op.

På en måde kan jeg ikke lade være at grine lidt, for det er jo ikke længe siden, at jeg i et tidligere indlæg har skrevet, at jeg er åben for ændringer i mit liv og her kommer et lægeskift efter mange år med den samme læge. Oven i købet har min tandlæge lige flyttet sin klinik til et andet kvarter, hvilket jeg ikke er særlig glad for, så måske skal jeg også begynde at se mig om efter en anden tandlæge?:-) 

Derfor pas på, hvad du ønsker dig, for ønsker om ændringer i ens liv kan manifestere sig nogle gange hurtigt og på nogle områder, hvor du måske slet ikke har lyst til ændringer. 

Det var lidt om mit liv og om, hvordan jeg er blevet solgt, samt intuitionen, som et meget godt redskab i forhold til at tage beslutninger, der er i fin overensstemmelse med os og vores behov.

Om jeg ønsker at kunne stå på hænder? Nej, det gør jeg slet ikke, selv om det ser rigtig godt ud:-) Derimod længes jeg efter at finde mit eget paradis her på jorden, et sted, som er ubeskriveligt smukt, lad os se om det ønske går i opfyldelse en dag, det håber jeg i hvert fald:-) 

Kærlige hilsner

Zophia

Drømmer du også om en Romantisk Weekend ?

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »