Motivation,  OTHER THINGS

Et hyggehi med et lærerigt islæt om gener

Denne årstid forbinder vi med korte dage, meget lidt solskin og hos mange en stor trang til at gemme sig under en varm plaid og simpelthen gå i en slags vinterhi eller et hyggehi. Det er en indadvendt årstid, som helt naturligt lægger op til indendørs hygge, samt mere fordybelse og tid til at sætte farten ned. Som mennesker har vi det godt med at følge årstidernes gang og deres rytmer, især i vores verdensdel, hvor livet leves af mange i et meget højt tempo, så efteråret er en kærkommen tid til lidt mere hyggehi, selvfølgelig i det omfang vi kan tillade os selv det. 

Reklamelink: Eventyrlig porcelænskrus fra Mumi By Arabia

Under en hyggelig samtale med en ven får jeg fortalt om et tv-program, hvor emnet gener berøres og hvor nogle personer gentestes med henblik på at finde ud af om de har genetiske dispositioner for arvelige sygdomme. Det er et meget spændende emne, som straks vækker min interesse og jeg beslutter mig for at finde frem til dette program for at se det. 

Jeg lever ellers uden fjernsyn, men heldigvis kan danske tv-programmer ses på nettet og det gælder også det omtalte program. Jeg finder frem til, at programmet hedder “Hvad skal jeg dø af” og på trods af den skræmmende titel, er det ikke en gyser og man bliver ikke skræmt af at se det, men lærer derimod lidt om gener og deres indflydelse på mennesket.

ReklamelinkSkøn hest/pude fra Ferm Living til børneværelset

De fleste ved sikkert, at vores gener udgør vores arvemasse og indeholder informationer, som vi har nedarvet fra vores forfædre. Mennesket har 20.344 gener, der gemmer på alt mulig information om os og via en gentest kan der findes ud af om man har en nedarvet disposition for f.eks. livstruende sygdomme som ens forældre har eller havde. Så en aften, hvor jeg er gået i en slags hyggehi, finder jeg frem til programmet og bliver dermed lidt klogere på, hvad man kan finde ud af ved hjælp af en gentest. 

Da jeg synes, at det er et meget spændende emne får du et link her til det omtalte program. Der er selvfølgelig ingen som siger, at det ikke er tilladt under ens hyggehi at se et spændende program, hyggehi kan jo være rigtig mange ting:-)

Reklamelink: Elegant bordlampe fra Design By Us

I det pågældende tv-program deltager bl.a. en kvindelig læge, som på et tidspunkt nævner det faktum, at det f.eks. er meget vigtigt at undgå sukker og alkohol, hvis man er en kvinde og vil mindske risikoen for at få brystkræft. Lige præcis om sukkeret og dets skadelige virkning har jeg skrevet om her, og hvad alkohol angår, har jeg endnu ikke skrevet noget, men som afholdskvinde kan jeg kun tilslutte mig lægens anbefalinger. 

Reklamelink: Juna Pleasantly Natkjole Sennep

Vi lever i et land og en verdensdel med uhyre mange forekomster af forskellige former for de såkaldte livsstilssygdomme, men gener har en stor rolle for, hvorvidt vi er disponeret for en given sygdom eller ej og gentests vil helt sikkert blive brugt rigtig meget i fremtiden, for at undgå mange af dem. Jeg er i hvert fald blevet fascineret af emnet og håber på at se flere lignende tv-programmer, da deres oplysende karakter utvivlsomt kan hjælpe mange mennesker med at blive motiveret udi en sundere livsstil.

Det var så lidt om, hvad jeg foretager mig mens jeg dyrker hyggehi i denne kolde og mørke årstid.

Kærlige hilsner

Zophia

Reklamelinks: *Kjole fra CREAM, *Snow Globe Deco kugle, *NYX PROFESSIONAL MAKEUP, *Birdies juletræspynt

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »