OTHER THINGS

Fine kongelige porcelæns fornemmelser & smukke bluser

Det fine kongelige porcelæn emmer af godt dansk håndværk og kvalitet, men ikke mindst af vidunderligt design til fryd for øjet. Et bord dækket med den fineste porcelæn bringer altid et smil på læberne, for den udsøgte porcelæn er altid vidunderlig smuk at kikke på.

 

De smukke vaser, kander, kopper og tallerkner begynder hver deres liv som hvide, glansløse genstande uden særlig meget udtryk, men lige så snart de har været gennem hænderne på en dygtig porcelænsmaler får de deres eget udtryk og sjæl, kan man sige. Deres transformation fra helt hvid til blomsterdekoreret foregår med en pensel på en forglødet overflade før den har fået glasur. Det er en temmelig interessant proces, synes jeg.

Det kræver åbenlyst en meget sikker hånd at være porcelænsmaler, for her er der virkelig tale om et stort præcisionsarbejde. De personer, som udfører dette arbejde må tydeligvis have en god kunstnerisk sans, samt et temmeligt godt farvesyn.

Hver gang jeg har mulighed for at komme forbi den gamle bygning på Strøget, hvor Royal Copenhagen har til huse, gør jeg det, for smukke ting løfter altid mit humør og jeg holder meget af dem.

For mange år siden arbejdede jeg i denne bygning, samt hos dens naboer dvs. Illums Bolighus og Georg Jensen. Jeg arbejdede bag kulisserne og den dag i dag har jeg stadigvæk et særligt forhold til disse tre steder, der forhandler godt dansk design.

1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER 7 HER 8 HER 9 HER  

Det er en af årsagerne til, at jeg ofte besøger dem, for der er noget nostalgisk forbundet med dem for mit vedkommende, og jeg føler mig vældig godt tilpas der.

Som altid står der ægte blomster i vaserne rundt omkring, de skal selvfølgelig også fotograferes – gid det var muligt at flytte ind hos Royal Copenhagen, det siger jeg selvfølgelig kun for sjov.

Og når jeg nu igen har besøgt et af mine yndlingssteder i byen med både den klassiske blåmalede og den farverige florale porcelæn, er jeg blevet inspireret til at vælge både blomstret og blåt tøj til dagens tøjcollage.

Denne gang faldt mit valg på smukke bluser med print, der minder en lille smule om den florale porcelænsserie. De dejlige blomsterprint gør en glad og er medvirkende til at forlænge sommeren.

1 HER 2 HER 3 HER 4 HER 5 HER 6 HER

De kongelige blå farver har også været med til at inspirere mig, så nogle blå bluser skulle selvfølgelig være med denne gang. Alle de valgte bluser er meget smukke, de har hver deres udtryk og stil og kan bruges til forskellige lejligheder.

Det var det for denne gang, jeg håber du er blevet inspireret og nyder sensommeren lige så meget som jeg gør.

Smukke hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin

 

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »