OTHER THINGS

Så er det sæson for de bløde og varme uldstrik og sweatre

Vi har dårligt nok vænnet os til den sommerlige varme før vi igen skal skifte vores garderobe ud, sommertøjet gemmes væk og de bløde og varme striksweatre kommer frem. Måske opdager vi i den forbindelse, at vi mangler en lækker strik, så det er et godt tidspunkt nu at begynde at se sig om efter én.

Når det kommer til strik, der skal holde os varme, er det bedste valg efter min mening at investere i en der er af ægte uld. Der kan remses mange fordele op ved ægte uld, der kommer fra får og lam, de vigtigste er dog nok, at det er et naturmateriale, er varmt og behageligt, samt findes i mange forskellige uldtyper og kvaliteter.

Den meget bløde og lækre uldkvalitet som er kendt under navnet cashmere stammer fra geder i Kashmir-området beliggende mellem Indien og Pakistan. Uld der kommer fra dette område bliver brugt til de super luksuriøse og lækre strik som mange kvinder holder meget af. Det bliver også brugt til jakker, blazere, frakker, huer, halstørklæder og vanter.

Uld har en god absorberende og åndbar evne, hvilket gør at vores hud får mulighed for at ånde, når vi er iført uldtøj og vi har det altid behageligt i det. Det er rart at have tøj på i det kolde halvår, der gør, at man ikke hverken føler sig for kold eller varm og det sørger uldens fine temperaturtilpassede egenskaber nemlig for.

Dette er ikke tilfældet med f.eks. strik som er lavet af akryl (stammer fra plasttypen polypropylen) der er et syntetisk materiale og meget billigere end uld og som i dag bruges i strik. De fleste som har prøvet at have en akrylstrik eller hue på har sikkert oplevet, at man meget hurtigt kommer til at svede, da den ikke er åndbar, hvilket kan føre til mange ubehagelige og unødvendige forkølelser.

Derfor er det mest fornuftigt og bedst for vores helbred at vælge den allerbedste kvalitet af strik og sweatre som er lavet af 100% uld. Det kan være, at der i nogle tilfælde kan være tale om en blanding af forskellige slags uldtyper og kvaliteter, hvilket er helt fint, så længe den er helt fri for syntetisk materiale, så vores hud har mulighed for en god åndbarhed og dermed større komfort.

Det var så dagens emne, jeg håber, at du holder dig varm og lun og passer godt på dig selv.

Varme efterårshilsner

Zophia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »