Books

Tør du står i dit eget lys?

Hvad vil det egentlig sige at stå i sit eget lys, hvordan elsker man sig selv og hvordan manes den indre kritiker i jorden? Alle disse spørgsmål og mange flere har de fleste på et eller andet tidspunkt ønsket besvaret, men det kan være svært at gøre det på egen hånd. Heldigvis er der god inspiration at hente i Joan Ørtings bog “Elsk dig selv og bliv elsket”.

Joan Ørting kræver ikke den store introduktion, da de fleste sikkert har hørt om denne karismatiske kvinde, som er Danmarks mest kendte sexolog. Joan formår at inspirere og motivere med stor medfølelse mange mennesker til at få et bedre forhold til sin partner, men først og fremmest en kærlig relation til sig selv – for vores relation til andre afspejler altid den relation vi har til os selv.

Bogen kan fås her

Joan gør os opmærksom på, at vi lever i et selvtillidssamfund, hvor vi fra barnsben er vant til at sammenligne os med andre og basere vores selvopfattelse på baggrund af f.eks. vores udseende og status, samt utallige andre ydre forhold. Joan illustrerer for os ved hjælp af et træ forskellen mellem selvværd og selvtillid, hvor kronen er selvtilliden og roden vores selvværd. I vores samfund er der tendens til, at vi har store kroner og små rødder, hvilket betyder, at vi udadtil har smukke og blanke facader, men er faktisk lette at vælte lige så snart, der indtræder en eller anden form for krise i vores liv. Træet nedenfor har jeg tegnet for et par år siden, det er meget eventyrligt med en stor smuk krone, mens rødderne er usynlige, men jeg ved, at det går so and so med mit eget selvværd ligesom hos mange andre, så der er stadigvæk noget jeg skal arbejde med.

 

Det er vigtigt, at vi arbejder på at få et godt selvværd, så vi står godt fast og det gør vi nemlig ved at huske, at vi er kærlighed og vi bør elske os selv. For når vi virkelig elsker os selv er der ingenting i denne verden, der kan vælte os, vi tør står i vores eget lys og dermed bliver det muligt for os at få et kærlighedsfyldt liv.

Denne bog skal læses af alle som møder udfordringer i parforholdet og lider af et lavt selvværd, for her deler den livskloge Joan af mange brugbare guldkorn, der kan hjælpe til at skabe mere kærlige relationer i livet.

Fra bogens bagside: “Tør du stå i dit eget lys? De fleste af os nedbryder os selv hver dag med tanker som fx: “Jeg er ikke god nok, jeg er ikke klog nok, jeg er ikke smuk nok, jeg er for tyk.” Vi bliver vores egen største kritiker og bruger al for meget tid på at slå os selv oven i hovedet med alt det, vi ikke er og kan. Men tankerne er ikke sande. De kommer fra vores barndom og forfølger os hele livet, hvis vi ikke stopper dem. Hele livet igennem skal du være sammen med dig selv, så hvorfor ikke være din mest trofaste og kærlige ven? Ægte kærlighed kommer nemlig indefra. Når du opbygger et varmt og levende kærlighedsforhold til dig selv, vil du opleve, hvor megen kærlighed der pludselig kommer til dig udefra. Vi er kærlighed! I bogen fortæller Joan Ørting, hvordan du bliver bedre til at vise medfølelse for dig selv. Du lærer, hvordan du omfavner dig selv, så du kommer igennem livets svære udfordringer på en positiv måde. Din indre kritiker bliver manet i jorden, så du kan stå trygt og stærk i dit eget lys. Joan Ørting går nye veje og sætter ord på alt det, der spænder ben for, at vi kan få et kærlighedsfyldt liv baseret på et stærkt og sundt selvværd.”

Mange kærlige hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »