Diverse

Når det ufuldkomne er perfekt – tanker fra hjertet

Det røde lys ved fodgængerfeltet har en klar symbolik, “stop” siger det og alle stopper og venter. Ved siden af mig standser to teenagepiger, de er helt fordybet i den enes iPhone, ventetiden benyttes på lige at tjekke deres største idols profil på de sociale medier. De beundrer hendes udseende, hun har netop fået indsprøjtet et eller andet i sin unge krop i bestræbelsen på at se endnu mere attraktiv ud. Pigerne er begejstrede, nu ser deres forbillede helt perfekt ud med de opsvulmede læber – de er blevet inspireret og ønsker at se ud præcis ligesom hende.

 

Unge mennesker har altid været tilbøjelige til at dyrke idoler og have forbilleder, hvilket kan være meget godt, hvis disse vel at mærke har gode og sunde værdier, men sådan er det ikke altid, langt fra. Det fremgår tydeligt af de sociale medier, hvem de unge følger og har som forbilleder, samtidig er det også ret iøjenfaldende, at deres forbilleders livsværdier er temmelig overfladiske.

Jeg sukker, fordi for mig er det svært at forstå, at dejlige unge mennesker får sprøjtet alskens forskellige ting ind i deres kroppe i jagten på et ideallook og oven i købet er de med til at inspirere andre til at gøre det samme.

Hvorfor er der i vore dage så meget fokus på det fuldkomne og perfekte, hvorfor ønsker de unge piger at se ens ud, og hvad er der blevet af individualismen? Jeg stiller mig selv disse spørgsmål, men heldigvis ser vi også andre tendenser i vores samfund som repræsenterer sundere værdier, så hvorfor ikke fokusere på dem i stedet for?

Foran mig ligger indgangen til en tøjkæde, i udstillingsvinduet hænger en stor plakat med en pige, der reklamerer for kædens tøj. Og værsgo, her har vi et godt eksempel på, at skønhedsidealet er under omvæltning, for denne model repræsenterer en dejlig mangfoldighed. Denne model lider nemlig af den kroniske hudsygdom vitiligo, ingen kan undgå at se det.

Denne sygdom er medvirkende til tab af pigment flere steder på huden, hvilket giver hvide plamager og gør pigens udseende ikke mindre end unikt. Sådan ser hun altså ud, er hun af den grund mindre fuldkommen? Selvfølgelig ikke, og nu har nogen fået øjnene op for, at det som opfattes som ufuldkomment også kan opfattes som værende smukt, og hurra for det.

Den samme tøjkæde er begyndt at benytte sig af voksne modeller, hvilket også er et skridt i den rigtige retning, for hvem skal bestemme, at modeller absolut skal være purunge – skønne kvinder findes jo i alle aldre.

Da jeg for nogen tid siden læste, at Isabella Rossellini har fået et tilbud om igen at være model for Lancome tænkte jeg, at det i første omgang var underligt, at de opsagde kontrakten med hende for mange år siden, dengang hun kun var 42 år, det er jo ingen alder i virkeligheden. Så det var skønt at læse, at firmaet vil bruge hende igen, ingen bør diskrimineres på baggrund af alder.

Jeg håber, at de unge mennesker bliver mere omhyggelige med deres valg af forbilleder, for hvem man lader sig inspirere af, kan selvfølgelig få stor betydning for ens liv. Der findes heldigvis mange mennesker med gode livsværdier og vi ser oftere og oftere, at skønhedsidealet allerede er under omvæltning, mere alsidighed, forskellighed og mangfoldighed er vejen frem, det er vi glade for og det ser vi frem til.

Kærlige mangfoldige hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin
Louise Hays affirmations kort: “Tanker fra hjertet

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »