Books,  Diverse

Ask for what you want – kommuniker klart og tydeligt

I dag har jeg spurgt mig selv om, hvad dagens indlæg skulle handle om og fik en indre indskydelse til at trække et af mine englekort, for at få et budskab. Det kort som jeg har trukket har et overordnet budskab der hedder “Ask for what you want”, hvilket har givet mig et praj om, at dagens emne skal handle om kommunikation, for når vi netop beder om, hvad vi ønsker, kommunikerer vi vores behov ud til omverdenen.

Kommunikation er et meget vigtigt emne, men det behøver jeg ikke at overbevise nogen om, for vi kommunikerer hele tiden med os selv og vores omverden. Vi kommunikerer verbalt og nonverbalt, vi formidler vores tanker og følelser både med ord, men også med vores mimik, kropssprog og adfærd. Det essentielle i denne forbindelse er, at vi kommunikerer klart og tydeligt og bevidst, for ellers risikerer vi at blive misforstået, hvilket igen kan føre til ubehagelige konsekvenser.

Den assertive kommunikation vinder mere og mere udbredelse, vi finder det nemlig vigtigt at kommunikere med respekt uden at krænke andre, men for den sags skyld også med os selv mens vi fører den indre dialog. Assertiv kommunikation og adfærd, er derfor essentielt at mestre, når vores hensigt er respekt og selvrespekt.

Når vi nu konstant kommunikerer med vores omverden, er det værd at blive klar over, hvordan vi gør dette, er vores måde at kommunikere så assertiv? Hvis vi forestiller os, at vores omverden svarer nøjagtigt på samme måde som vi kommunikerer med den, kan vi hermed få vigtige praj om, hvad vi kan forbedre, for at kommunikere mere hensigtsmæssigt.

For nylig læste jeg om en mandlig helbredssvækket kontanthjælpsmodtager som i desperation over, at hans sag ikke bliver udredt og trak i langdrag på grund af et rigid og hårdt system, i afmagt og desperation har kritiseret og chikaneret sin sagsbehandler på de sociale medier. Hans adfærd resulterede i, at sagsbehandleren politi anmeldte ham og sagen havnede hos domstolene, hvor han er blevet idømt en bøde på fem tusinde kroner.

Somme tider handler mennesker som befinder sig i en meget vanskelig situation irrattionelt, deres ikke assertive adfærd og kommunikation medvirker kun til at forværre hele deres situation, det kan på ingen måde betale sig. Det går ikke at anvende voldelig kommunikation, det er ikke nogen løsning, der kommer der ikke noget godt ud af.

I et andet eksempel har vi en kvinde, som altid taler om mangler, fattigdom og om hvor hårdt det er, at hele tiden mangle penge. Som mantra gentager hun over for sin omverden og sig selv sin evige fattigdoms sang. Og hvad sker der så? Jo, der sker lige præcis det, at hun på en eller anden underlig måde, modtager lige netop det, hun kommunikerer ud, hvilket vil sige en jævn strøm af uforudsete udgifter. Det er som om hun er et yndet trækplaster for dem, men det er jo også det hun beder om, idet hun altid er utilfreds og taler om mangler.

Er hun fattigere end andre? Nej, det er hun ikke, hun har en fast indkomst ligesom alle andre, men hun har på et eller andet tidspunkt i sit liv fået den dårlige vane at beklage sig, især om penge og denne vane manifesterer sig nu i hendes liv for fuld kraft i form af en evig strøm af forskellige uforudsete udgifter, der effektivt tømmer hendes pengepung. Hun kunne overveje at skifte sin fattigdoms sang ud med en sang om overflod, men dette kræver selvfølgelig, at hun bliver bevidst om, hvad hun kommunikerer, og hvad denne kommunikation tiltrækker. Kommunikation og loven om tiltrækning hænger nemlig nøje sammen, hvilket ikke burde overraske nogen.

Pointen i dette indlæg er, at når vi bliver mere bevidste og tydelige i vores kommunikation kan vi dreje tingene i vores liv i en mere positiv og harmonisk retning med mere glæde, lykke og overflod, og jeg gætter på, at de fleste er interesseret i at have et godt og positivt liv.

Kærlige og positive hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin
Doreen Virtue: “Archangel Gabriel” Oracle Cards

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »