Diverse

Halloween – slik eller ballade?

Flere caféer som jeg passerer er i denne tid pyntet med forskellige græskar, det er efterhånden blevet en tradition, at der pyntes op med dem til Halloween. De forskellige smukke græskar egner sig fortrinligt i sig selv som pynt, men så er der også de orange som udskæres og bliver til uhyggelige græskarhoveder med lys i.

 

Børn og mange unge er vilde med Halloween, for de forbinder den med fest, ballade og udklædning i uhyggelige kostumer, og selvfølgelig også det med at gå rundt i boligkvarteret og true sig til slik, de nyder det – det kan også være sjovt.

Denne tradition er forholdsvis ny i vores samfund, den er som bekendt kommet hertil fra USA især via uhyggelige Halloweenfilm. Men når vi sætter os lidt ind i Halloweens oprindelse, så har den efter sigende både rødder i keltiske og mexicanske dødeskikke.

De skræmmende udklædninger, såsom zombier, skeletter, vampyrer og hekse kan virkelig være uhyggelige, det har jeg netop haft mulighed for at opleve, da jeg på min gåtur gennem Strøget så tre kvinder, der var klædt ud som en blanding mellem vampyrer og hekse, jeg mærkede en temmelig ubehagelig følelse i min krop, da jeg så dem og skyndte mig hurtigt væk:-)

Men ellers da jeg selv var barn og ung, var der ingen som holdt Halloween og jeg tror, at jeg først blev bekendt med skikken, da jeg så E.T. filmen i biografen. De fleste kan sikkert huske den scene med E.T., hvor han er klædt ud som et spøgelse. Jeg erindrer dog ikke noget om, hvorvidt jeg vidste, hvad denne udklædning egentlig gik ud på, og at den netop skyldtes Halloween.

Mit eget hjem pynter jeg ikke med græskar, men derimod har jeg et græskar i køkkenet som er beregnet til at blive spist. Måske, fordi jeg som barn og ung aldrig har været til en Halloween fest, fordi der ikke var nogen tradition for det, har jeg heller ingen relation til denne nye tradition. Det lader dog til, at aftensmenuen kommer delvis til at stå på et græskar i mit hjem, så lidt Halloween har der alligevel sneget sig ind hos mig.

Jeg ønsker alle som holder Halloween en dejlig og (u)hyggelig fest.

God Halloween

Zophia

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »