Books

Hvorfor børn elsker drager og kunsten at opspore dem

En smuk efterårsdag nyder jeg én af byens smukkeste parker, det er nemlig Kongens Have. Jeg beundrer træerne og deres gyldne løv, det er en eventyrlig stemning i denne park, ingen tvivl om det. Det bliver dog endnu mere eventyrligt, når der lige foran min næse viser sig en meget speciel legeplads og dens endnu mere specielle indbyggere.

 

I legepladsens midtpunkt befinder der sig en sandkasse og i den har to drager bygget sig en rede og lagt et stort æg. Jeg glipper med øjnene, ser jeg nu også rigtigt? Hvornår har dragerne bygget deres rede i sandkassen, jeg ærinder ikke noget om, at jeg har set dem der før, måske skyldes det det faktum, at jeg normalt ikke kommer så ofte på legepladser? Dragerne fanger min interesse, det lader også til, at børnene kender dem godt og nyder at lege i deres selskab.

Fordi det er en dejlig dag bliver jeg stående og betragter dette scenarie og mens jeg gør det dukker der billeder op i min hukommelse fra en gammel film. I fantasifilmen “The NeverEnding Story” bliver drengen Bastian reddet af Falkor som er en dejlig drage. Da jeg så filmen for første gang, kan jeg huske, at jeg troede, at Falkor var en stor hund, der kunne flyve, men til min store overraskelse viste han sig at være en ægte drage og fra min side, var der tale om kærlighed ved første blik, så sød var denne Falkordrage.

Børn elsker fantasifigurer, såsom drager og lignende, og derfor alle film og bøger, hvor de optræder er ret populære blandt dem. Der findes endda børnebøger som udelukkende handler om drager og den ene af dem er skrevet og illustreret af Karin Linderoth og hedder “Vore nordiske drager og kunsten at opspore dem”. Det er en virkelig flot bog, der er fyldt af mange smukke illustrationer, samt dejlige tekster. Fra denne bog kan vi lære mere om de drager, der findes i Norden, samt om hvordan vi opsporer dem.

Karin Linderoth: “Vore nordiske drager og kunsten at opspore dem

Det lader til, at jeg har været heldig at opspore drager i midten af København i en sandkasse, og mange børn har gjort det samme, men der må være flere drager rundt omkring, og derfor er det en god idé at afsætte en stund eller flere i selskab med denne spændende bog, hvis man ønsker at finde flere drager. Bogen kan anbefales til alle børn og barnlige sjæle og alle som har interesse i at lære lidt mere om drager.

Fra bogens bagside: “Hvordan kan det være, at drager kan spy ild? Hvad skal man have med, når man leder efter drager? Hvor og hvornår er der størst chance for at se drager? Alt det og meget mere får du at vide i bogen her! Ud fra feltstudier foretaget af en af verdens ypperste drageforskere, sir Adrian Dratt, har Karin Linderoth skrevet og illustreret denne smukke faktabog om nogle af vore nordiske dragearter. Her møder du den lille klippedrage, ikke meget større end en andefugl, som lever i flokke langs kysten. Du stifter også bekendtskab med den skandinaviske trædrage, som skifter farve med årstiden, og ilddragen, som helst holder til ved skorstene.

Kærlige hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »