OTHER THINGS

Et privilegeret liv & et sandt overflødighedshorn

Som en eller anden engel svæver jeg i Illums Bolighus, som føles som et sandt overflødighedshorn, for her bugner det af smukke ting og ikke mindst masser af pragtfuldt julepynt. Som så mange mennesker i dette land og verdensdel lever jeg et privilegeret liv, alt, hvad mit hjerte kunne ønske sig findes inden for rækkevidde, hvor heldig kan man være?

Jeg betragter alle disse smukke ting, mit indre barn glæder sig, men når jeg gransker mit hjerte ønsker jeg mig i virkeligheden ikke så meget, jeg er mæt af materielle ting, de er gode at have, men jeg har i forvejen rigeligt af alt, og derfor er jeg næsten tom for begær efter ting. Men jeg kan godt lide at kikke på smukke ting, forskellige dejlige farver og former løfter og inspirerer mig.

Der er travlhed her, jeg ved ikke, hvordan andre føler, har de det ligesom jeg, er de også blevet mætte af alt det jordiske gods som omgiver os alle vegne eller længes de efter flere og flere ting som en evig uudslukkelig tørst? Og hvad med de millioner af mennesker rundt omkring i verden som mangler de mest nødvendige fornødenheder som mad, vand og et tag over hovedet? De har ingenting, mens vi har så meget. Hvorfor tillader vi som menneskehed denne skæve fordeling af goderne, hvorfor skal nogen have så meget og andre mangle alt?

Er det underligt at tænke på den slags ting, når man netop befinder sig i et Mekka af overflod og bliver forblændet af et hav af smukke ting? Jeg håber, at andre deler mine tanker og følelser, især her i adventstiden og husker, hvorfor vi forbereder os til den forestående Jul, og at den handler om andet end kun materielle ting.

Apropos og i trit med mine refleksioner finder jeg en mail fra Teosofisk Forening København med en oversigt over foredrag og kurser i december 2018. Det ene foredrag fanger min interesse: “JULEFESTEN SOM INDRE LYSFØDSEL” så jeg læser beskrivelsen, hvor der står følgende:

“I denne tid er vi alle travlt beskæftiget med at forberede os på den forestående julefest, og for mange mennesker er det meget stressende med alt det juleri. I mange kirker og religiøse fællesskaber er man meget bekymrede over denne form for juletravlhed, der lægger den største vægt på det materielle, så julens sande budskab ikke mere bliver efterlevet. Men hvad er julens sande budskab? Er det virkeligt at fejre en fødsel, som fandt sted for mere end 2000 år siden? Vi bringer her et citat fra den kendte mystiker Angelus Silesius, som bl.a. skriver: ’Om så Jesus blev født 1000 gange i Betlehem og ikke i dit eget hjerte, så ville det alt sammen være forgæves.’ Vi rosenkreuzere deltager også i familiens jul, men vi lægger hovedvægten på Jesu fødsel i vore hjerter, en Lysfødsel, der kun finder sted én gang i livet. Stalden i Betlehem er altså et sindbillede på den proces, der skal finde sted i vore hjerter, og de tamme dyr i stalden er en beskrivelse af de animalske aspekter, som stadigvæk findes i hjertet, når Jesu fødsel finder sted. Arrangementet forestås af en gruppe rosenkreuzere, som indleder aftenen med at orientere om Rosenkreuzer mysterieskolen.”

Umiddelbart lyder det meget interessant, måske er det en god idé at afsætte lidt tid af og komme blandt mennesker, der deler mine overbevisninger, for at skabe lidt mere balance i mit liv, det vil jeg overveje. Under alle omstændigheder er det sundt for os af og til at give os selv plads i vores liv til andet end kun de materielle, for på det punkt er vi i forvejen overprivilegerede og der er så meget andet man kunne udvide sine horisonter med.

Kærlige hilsner

Zophia

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »