Books,  OTHER THINGS

Væren i nuet & personlig frigørelse i juletiden

De fleste har nok allerede styr på alt vedrørende Julen, eller måske er det slet ikke tilfælde endnu? Som jeg har skrevet i tidligere indlæg er det nok en god idé ikke at lade sig stresse alt for meget, for det fører jo ingen steder. Så i trit med denne afslappende tankegang har jeg nu i flere dage planlagt at gå op på loftet for at hente mit juletræ, men dog uden noget resultat, da alt andet lige pludselig virker mere interessant og tiltrækker min opmærksomhed.

 

Så jeg tænker, at det jo slet ikke haster og jeg skal nok nå det inden Julen, forhåbentlig:-) Indtil da bruger jeg min tid på alt muligt andet, som på nuværende tidspunkt føles mere spændende. Nogle gange er det nemlig sådan, at når vi har kikket på noget masser af gange, mister vi lidt interessen for det. Og i denne tid er der smukke juletræer alle vegne, måske har jeg allerede nået mætningspunktet for juletræer i år? Lige pludselig, da mine tanker endnu en gang begynder at kredse omkring mit eget juletræ, får jeg lyst til at kikke på dejlige tøjnyheder på nettet, drikke julete, lave en collage og beskæftige mig med masser af andre ting, så jeg gør det bare.

1 Alma Sweater fra ZADIG & VOLTAIRE i 100% Merino Uld 2 Gata Handsker/Luffer fra HEARTMADE / JULIE FAGERHOLT 3 Mesh skjorte med stjerner, Sort fra KARMAMIA COPENHAGEN 4 Tiger Logo T-shirt, Hvid fra KENZO 5 Keen Strik Cardigan fra HEARTMADE / JULIE FAGERHOLT i 100% Ekstra fin merino uld 6 Joni Denim Jakke fra HEARTMADE / JULIE FAGERHOLT 7 Kiso Sweater, Pink fra HEARTMADE / JULIE FAGERHOLT 8 Modström – Jakke – Lauritz Jacket – Navy Sky 9 Continue – Strik – Fie – Blok Red 10 Saint Tropez – Chunky Rib Cardigan – Navy 11 Gustav – Jersey Blazer – Red 12 CARMEN BLAZER – COTTON CANDY 13 MADELINE BLUSE – ICY BLUE 14 NIMA SWEATSHIRT – GREY MELANGE 15 ELLIANA KJOLE – BLACK IRIS

Men i morgen er der atter en dag, så måske lykkes det i morgen, jeg har i hvert fald ikke tænkt mig at få en søvnløs nat over det, tværtimod. For det at være nærværende og i nuet ligesom et barn, som er optaget af sin leg, er lige så vigtigt, og der er allerede blevet skrevet bøger om det.

Derfor tillader jeg mig selv at gøre det jeg har lyst til, for at tilgodese mine indre behov. Det føles godt at forfølge sine indre indskydelser frem for den “kedelige” huskeliste, der fortæller om, hvad man skal gøre. Hvis timing er forkert, så er den forkert, det er meget sundere at lytte til sig selv og glemme kedelige huskelister, det er nemlig måden at leve nærværende og undgå unødvendigt stres. I bogen “Nuets kraft – Nøgle til personlig frigørelse” beskæftiger Eckhart Tolle sig med netop dette emne.

Jeg går ud fra, at ved at handle som jeg gør praktiserer jeg blot den viden, som forfatteren skriver om, hvilket egentlig er meget godt, hvis jeg selv skal vurdere det. Jeg giver, derfor mig selv et lille skulderklap og synes, at alt er i den skønneste orden, det er jo mig som bestemmer i mit liv, det må jeg aldrig glemme.

Kærlige hilsner

Zophia

Eckhart Tolle “Nuets kraft – Nøgle til personlig frigørelse”

Fra bogens bagside: “Uden omsvøb eller metafysiske fantasterier præsenterer Eckhart Tolle kernen i det ægte spirituelle budskab: væren i Nuet. Der er en sjælden kraft i hans ord, som giver os glimt af en større virkelighed. En virkelighed vi tager del i, når vi er fuldkomne nærværende og slipper vores stadige grublen over fortiden og bekymring for fremtiden. Eckhart Tolle introducerer begrebet ´smertekroppen´ som betegnelse for summen af de negative følelser som den enkelte har ´sparet sammen´ gennem livet og bærer på. Smertekroppen er sammen med vores identifikation med sindet og tankerne de to største forhindringer for at opnå spirituel frigørelse. Der er en guldgrube af indsigter i Nuets kraft: – Vi er ikke vores sind og tanker – Vi kan finde vej ud af psykologisk smerte – Der er autentisk styrke i at overgive sig – Kroppen er en indgang til totalt nærvær – Stilheden og rummet, der omgiver os, er veje til Nuets kraft – Også parforhold kan fungere som en nøgle, når de bruges til at blive mere bevidste og dermed mere kærlige. Tolle springer alle meditative og terapeutiske ´mellemled´ over og arbejder i stedet med direkte væren i nuet – identifikation med den iagttagende bevidsthed, der er vidne til sind, krop og følelser.”

Follow on Bloglovin

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »