OTHER THINGS

Nyeste trends & årets farve  

Hvad gør en kvinde, når hun “tilfældigt” kommer forbi et stormagasin? Svaret er selvfølgelig helt indlysende, hun benytter sig af lejligheden til lige at tjekke de nyeste trends, og måske ligesom jeg plejer at gøre, at blive inspireret. Mode kan være enormt inspirerende, især når den byder på mange farverige oplevelser. For mig er farverigt tøj ligesom en vitaminbombe, det løfter og vitaliserer mig øjeblikkeligt, hvilket er en fantastisk ting. 

Denne gang dropper jeg ind i Magasin du Nord med direkte kurs mod rulletrappen, der fører til den himmelske anden etage, hvor mange spændende opdagelser venter. Jeg er mest interesseret i at kaste et blik på mannequinerne, hvad har de mon på?

Det interesserer mig blandt andet, fordi jeg for nogle år siden har haft tilknytning til en af de københavnske butikker, der blandt andet sælger dametøj af meget fin kvalitet, der er produceret i Danmark. Der fik jeg mulighed for at udleve en gammel passion for mode ved at påklæde mannequinerne i butikken. I denne sammenhæng gik jeg meget op i at udvælge tøjdele og sætte dem sammen, så mannequinernes tøj og tilbehør matchede og tilsammen skabte de de smukkeste og harmoniske outfits. Det var meget spændende at beskæftige sig med for en periode.

Men det bedste af det hele var, når mannequinerne i udstillingsvinduet trak kunder ind i butikken, der ville prøve det udstillede tøj, så jeg kunne se det på levende kvinder, hvilket jo var formålet med mit arbejde. Mens kvinderne prøvede tøjet fik jeg også en lille bitte bid af deres liv, idet de fortalte mig, hvorfor lige præcis de havde brug for denne kjole eller bluse. En kjole skulle f.eks. bruges til bryllup i Californien og kvinden som prøvede den gik meget op i, at den var lavet af naturlige materialer, hvilket kunne give hende mulighed for at føle sig komfortabelt til en stor fest i et varmt klima. I butikken var der kun tøj, der var lavet af de bedste og naturlige materialer og kunderne satte virkelig pris på den gode kvalitet, det gjorde jeg i øvrigt også.

En anden kvinde blev forelsket i en smuk silkebluse i en farve som jeg bedst kan beskrive som koralrød. Kvinden som måske var i halvtredserne ønskede sig en bluse i den farve i mange år, men turde aldrig at købe sådan en på grund af noget som hendes mor engang havde sagt om tøj i de rødlige nuancer. Hendes mor var nemlig ikke fan af dem, hvilket efterlod hendes datter med den uheldige programmering fra barndommen, at man ikke går i den farve, på trods af, at hun selv var enorm glad for den. Men nu samlede hun sit mod og trodsede den gamle programmering ved at anskaffe sig en bluse i den smukkeste koralrøde farve, det var fantastisk for mig at opleve, jeg glemmer det aldrig og blusen klædte hende perfekt.

Og nu, når vi taler om den koralrøde farve, så er den faktisk blevet udnævnt til årets farve af Pantone og jeg klapper i mine hænder af den grund, fordi jeg holder meget af den. For mig er den både smuk og feminin, og derfor ser jeg frem til at se mere af den både i modebilledet og på andre områder.

Generelt er der mange farver og mønstre på mode på nuværende tidspunkt, hvilket mannequinernes tøj tydeligt vidner om. Vi kan derfor forvente et spændende og farverigt 2019, i hvert fald modemæssigt, men da indretningen plejer at følge godt trop med moden, bliver det heller ikke kedeligt på det område.

Mange farverige hilsner
Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »