Books,  OTHER THINGS

Den feminine verdens hemmeligheder

I Zophias Univers er der på nuværende tidspunkt det ultra feminine, som er i centrum og i denne forbindelse får jeg indblik i fire pariserinders liv, samt fordyber mig i duftenes hemmeligheder. Det er en bevidst rejse jeg foretager mig her, da jeg har et ønske om at komme endnu tættere på min egen feminine kerne i år. Og hvorfor gør jeg det?

1 “Perfume Bible” af Josephine Fairley & Lorna McKay 2 “How to be Parisian – Kærlighed, Stil & Dårlige vaner” af Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline De Maigret, Anne Beres 3 CHANEL N°5 DE PARFUM SPRAY 4 CHANEL COCO MADEMOISELLE EAU DE PARFUM SPRAY 5 CHANEL ROUGE ALLURE LÆBESTIFT DER GIVER INTENS FARVE 6 Smuk og lækker taske i rød farve 7 CASHMERE TØRKLÆDE I MØRKERØD 8 BLOSSOM ØREHÆNGER I 9 KT GULD MED HVIDE PERLER 9 CALVIN KLEIN – CK CITY DAMEUR, ROSA FORGYLDT MED BRUN KROKODILLEPRÆGET LÆDERREM 10 SIGNATURE ROSAFORGYLDT HALSKÆDE 11 Bruuns Bazaar Bluse 12 Bruuns Bazaar Nederdel 13 Grøn Kjole 14 Bumper Pony Fire Støvler

Ligesom andre kvinder bliver jeg inspireret af det som jeg ser rundt omkring og som jeg har skrevet før er det på nuværende tidspunkt mode og farver som optager mig meget. Som meget ung elskede jeg nemlig at købe tøj og makeup og stå foran spejlet, for at prøve nye outfits og style mit tøj med forskellige assesories. På det punkt var jeg ligesom mange andre unge, der eksperimenterer, for at finde deres helt egen tøjstil og i den forbindelse skille sig lidt ud.

Jeg går ud fra, at min interesse for tøj og farver sådan set altid har været min passion og jeg kan huske, at jeg som barn helst ville gå klædt i kjoler og nederdele, det gik jeg nemlig meget op i. Og da min mor var inviteret til et eller andet arrangement i min børnehave, instruerede jeg hende altid i, at hun skulle tage en orange bluse på, for den kunne jeg allerbedst lide og syntes, at min mor så smukt ud i den.

Når vi har en passion, er det altid værd at holde liv i den, da den er en del af vores indre kerne, og når vi dyrker den, kommer vi hjem til os selv og det er sådan set det jeg gør. Min passion for mode og farver er tæt forbundet med det feminine univers og det er netop svaret på, hvorfor jeg ønsker at fordybe mig mere i dette univers.

Og nu er jeg i færd med at fordybe mig i “How To Be Parisian. Kærlighed, Stil & Dårlige Vaner.”, som skrevet af fire pariserinder og veninder. Det er altid meget spændende at læse om andre kvinders liv, især når de bor i et andet land og man har mange forestillinger om, hvordan det må være at leve der. Paris forbindes i det hele taget med alt det fineste inden for modens verden og den franske tøjstil kopieres gerne af kvinderne verden rundt.

De fire pariserinder giver i bogen mange bud på alt muligt mellem himmel og jorden, vi får f.eks. at vide, hvad de opfatter som henholdsvis god og dårlig smag, hvad der beskæftiger dem, og hvad de virkelig værdsætter mest i deres liv, men også deres syn på kultur og ikke mindst mænd. Mens jeg læser bogen tænker jeg, at det kunne være spændende at læse en tilsvarende bog, som er skrevet af fire kvinder som bor i København, gad vide, hvad de ville kunne fortælle?

Jeg har også kastet mig over “The Perfume Bible”, som er ikke mindre end en smuk bog med mange skønne illustrationer. I denne bog får vi en hel del at vide og masser om alt det der vedrører parfumer, hvordan de bliver til, hvem der laver dem, samt hvilke ingredienser, der bliver brugt til deres fremstilling. Det kræver f.eks. en usædvanlig fin næse at blive parfumeur. At kunne lugte og afkode de mest komplicerede duftkompositioner, er en sand kunst og de som kan det, skaber de mest berømte parfumer, der elskes og bruges af mange. I bogen introduceres vi ligeledes for parfumernes historie, der går helt tilbage til Kina, hvor den allerførste brug af dufte er blevet skrevet ned.

Af alle de dufte, som nogensinde er blevet skabt, er Chanel No. 5 den mest berømte. Den er blevet skabt af Ernest Beaux for modeskaberen Gabrielle Chanel og på trods af, at duften kommer til at fylde 100 år den 5 maj 2021, er den stadivæk en global bestseller.

I forbindelse med en reklame for Chanel No. 5 i 1950’erne udtalte Marilyn Monroe, at hun om natten sov kun iført Chanel No. 5. Hun gik dermed ind i historien som den mest kendte af Chanels modeller og hendes påstand om at sove kun iført denne parfume, er ligeså kendt som hende selv, denne duft og mærket Chanel.

Ønsker du at fordybe dig i alle hemmeligheder vedrørende dufte, er denne bog det rigtige sted at begynde. Den egner sig også fortræffeligt som en smuk gave til en veninde eller andre kvinder, der elsker dufte.

Dagens collage er inspireret af de bøger jeg er i færd med at læse, samt nogle af de fund af tøj, sko og assesories jeg har gjort på det seneste.

Kærlige hilsner
Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »