Books,  OTHER THINGS

Om Feng Shui og om at rydde op i sit klædeskab

En ledig stund bruger jeg på at hygge med en kop te og Rebekkah Leves bog “Skab et liv du virkelig elsker med god Feng Shui”. Det er ikke første gang jeg læser en bog, som har noget med Feng Shui at gøre, på trods af, at jeg ikke går særlig meget op i det, men det er efter min mening et tiltalende emne, specielt, når man har lyst til lidt hyggelæsning.

 

Rebekkah Leves smiler sødt på forsiden, hun beskæftiger sig professionelt med Feng Shui, og kan derfor med disse briller på fortælle om de situationer, hvor hun bevidst bruger Feng Shui til at forbedre de områder i livet, som hun ønsker at forbedre. For et rationelt menneske lyder denne praksis, som Feng Shui beskæftiger sig med, som enten en naiv måde at tænke på eller i bedste fald gammeldags hokuspokus, som nogen fandt på for flere tusinder år siden. For mig er det en hyggelig underholdning at sidde med Rebekkahs dejlige bog, men jeg er selvfølgelig åben for inspiration, som altid.

“Skab et liv du virkelig elsker med god Feng Shui” af Rebekkah Leve

Mens jeg bladrer i bogen og læser forfatterens historier tænker jeg, at vi mennesker har en rigtig god fantasi og kan opfinde alle mulige tænkesystemer vedrørende næsten alt, for efterfølgende at leve efter dem – nogen gør i hvert fald. For der er i min optik netop tale om et tankesystem på lige fod med numerologi, tarot, astrologi og den slags.

Der er således nogen som virkelig tror på det, mens jeg er en af dem, som blot læser om det. I mit hjem har jeg indrettet mig som jeg godt kan lide, men det fremgår af Rebekkahs bog, at der findes mennesker, som indretter deres hjem efter de principper som er gældende i Feng Shui. Det lyder ret interessant, især fordi jeg aldrig har været i et hjem som er indrettet på den måde, så det har jeg til gode.

Disse fotos stammer fra Pinterest, det er ikke mit skab:-) “Det stillestående rod er et billede på gamle, uhensigtsmæssige mønstre, indre begrænsninger og alt det i din fortid, som du ikke kan eller vil give slip på.” citat fra Rebekkah Leves bog; “Skab et liv du virkelig elsker med god Feng Shui.”

Det der i min optik er meget brugbart i Feng Shui, er dens opfordring til at leve i ryddelige og rene omgivelser og jeg kunne ikke være mere enig. Det er også den måde at leve på, som jeg selv foretrækker og ligesom mange kvinder rydder jeg ofte op og gør rent. Vi trives generelt bedre, når vi har orden omkring os og for kvinders vedkommende gælder det også om at have orden i garderobeskabet. Om lige netop oprydning i klædeskabet skriver Rebekkah følgende;

“Som årene går, kan tøjet godt hobe sig op. Måske har du været doven og sprunget over, når det kom til oprydning i klædeskabet, eller du har ikke nænnet at skille dig af med gammelt tøj med gode minder, som du aldrig kommer til at passe igen. Hvis du ikke rydder ud i dit tøj engang imellem, bliver du hængende i en gammel udgave af dig selv. Men sorterer du ud i dit klædeskab, giver du slip på de sider af dig, du ikke længere er et match til, og skaber plads til nyt dejligt tøj og den, du er i dag.”

Disse fotos stammer også fra Pinterest. Oprydning i klædeskabet ifølge Rebekkah Leves råd fra bogen: “Skab et liv du virkelig elsker med god Feng Shui”; “1. DEL TØJET I 3 BUNKER: a) Det, du ved, du aldrig kommer til at gå i. Denne bunke gives væk eller puttes i en sort sæk, klar til Kirkens Korshær, loppemarked eller affald. b) Det, du ikke rigtig ved, om du kommer til at gå i. Denne bunke tøj er den tricky bunke. Her ligger alt det, der er midt imellem. Læg det på loftet eller i kælderen – ikke bagest i skabet! c) Det, du elsker og som du ved, at du vil gå i stadigvæk. Denne bunke kigges lige en ekstra gang igennem med lidt mere kritiske briller. Er der noget, der er meget slidt eller forvasket? Er der noget, der ved nærmere eftertanke i virkeligheden hører til en af de andre bunker? Til sidst ordnes det resterende, lægges pænt sammen, hænges på bøjler og puttes tilbage i skabet i en nydelig orden selvfølgelig…

Mit eget klædeskab er meget ryddeligt, men jeg bliver alligevel inspireret til at tjekke det igennem, for jeg ved af erfaring, at der altid gemmer sig et stykke tøj eller flere, som jeg ikke længere bruger og hvis det skal skabes bedre Feng Shui i mit skab, er det altid umagen værd at tjekke skabet igennem. Og måske er jeg alligevel blevet overbevidst lidt af Rebekkah om, at det er værd at prøve Feng Shui, lad os nu se:-)

Under alle omstændigheder skaber orden en dejlig harmoni i ens liv, det er i hvert fald noget jeg selv oplever, og jeg kan derfor godt kan lide at rydde op i mit hjem. Feng Shui er ikke videnskabeligt bevidst, men hvis noget af det kan gøre vores liv bedre, er det værd at bruge lidt tid på, ligesom jeg nu har gjort i selskab med Rebekkahs hyggelige bog.

Hyggelige hilsner

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »