Spirituality

En lille påskehilsen

Det er igen blevet påskeliljernes tid og det tidspunkt, hvor vi fejrer påske ved at mindes Jesus korsfæstelse og opstandelse. Når man som et menneske er født ind i en kristen kultur og tradition bliver man automatisk en del af dens grundlæggende essens og alt det som forbinder alle kristne. De fleste mennesker er dog ikke specielt religiøse i den traditionelle forstand og har ofte et upersonlig forhold til religionen. Alligevel har alt det, som mesteren Jesus har gennemgået i påsken stor betydning for de mennesker, der ønsker at forstå indvielsesvejens forskellige trin, eftersom den netop også illustrerer alle dens faser helt frem til den femte indvielse eller sagt med den kristne terminologi Himmelfarten.

 

For nogle kan indvielsesvejen også være en realitet.  Det er meget muligt, at nogle mennesker allerede har taget den første indvielse eller vil tage den i denne inkarnation og det er også muligt, at nogle har taget den anden indvielse eller er på vej til at tage den. Men der er selvfølgelig stadigvæk en lang vej til den femte indvielse som mesteren Jesus havde taget for over 2000 år siden.

Mange af os beundrer Jesus lære, gerninger og medmenneskelige væsen på baggrund af de historier vi har hørt om ham og især for, at han fuldførte sin mission ved at lade sig overstråle af det store og højtudviklede væsen som vi kender som Kristus og smeltede med hans bevidsthed. I en af atriklerne skrev Asger Lorentsen om denne begivenhed følgende;

“Kristusimpulsen gik ind i klodens aura, da Jesus stillede sig til rådighed for et mægtigt væsens kraft i Palæstina for 2000 år siden. Det drama, der skete i forbindelse med Jesu korsfæstelse, var af en kosmisk natur, idet Solvæsenet, Den Kosmiske Kristus, inkarnerede noget af sit væsen i Jorden, hvorved klodens aura ændredes så meget, at en langsom lysnen i menneskehedens bevidsthed begyndte.”

På det tidspunkt var menneskeheden meget formørket og dens billede af Gud var også temmeligt forvrænget, da de troede på en egoistisk, ukærlig, hævngerrig og despotisk Gud, som var skabt i deres eget billede, ifølge Det Gamle Testamente.

Jesus fortalte menneskene om en helt anden Gud end den de havde troet på, idet det ifølge hans lære er den sande Gud, der er meget god og kærlig. Jesus bragte således lyset til en formørket menneskehed og han er den dag i dag elsket og beundret af kristne for sine kærlige gerninger.

De fleste af os næres af positive oplevelser, som giver os masser af indre glæde. I påsketiden er det derfor en god idé for os at fokusere på alt det gode ved denne helligdag såsom lyset og glæden ved opstandelsen. Vi må også meget gerne skænke en positiv tanke til både Jesus og Kristus og takke disse fantastiske væsner for deres indsats for denne planet og sammen med dem glædes over, at det går fremad og at en dag vil Jorden lyse og blive til en hellig planet, som det er planlagt for den.

Jeg ønsker alle en dejlig påske og selvfølgelig også mange positive oplevelser.

Kærlige påskehilsner

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »