Books

Lad os læse en god bog 

Og endnu en god bog er landet her hos mig, for der skal jo altid være noget spændende at læse og fordybe sig i, det er simpelthen opskriften på  min udgave af lykken. Denne gang fordyber jeg mig i Michelle Obamas fortælling om ikke mindre end hendes utrolige interessante liv.

Michelle Obama behøver ikke den store introduktion, for alle ved, at hun er gift med den tidligere amerikanske præsident Barack Obama. Og som tidligere førstedame for USA blev hun kendt i hele verden, men inden da havde hun selvfølgelig også et ganske almindeligt liv. 

I bogen “Min historie” bliver vi netop indført i Michelle Obamas baggrund, herunder også vejen til mødet med Barack Obama, samt livet som førstedame i Det Hvide Hus. 

Som det første afroamerikanske præsidentpar blev Michelle og Barack Obama et naturligt forbillede for millioner af mennesker rundt omkring i verden og viste, at alt er muligt i vore dage og alle uanset baggrund og hudfarve kan nå til tops, hvis man vel at mærke arbejder hårdt og gør sit bedste.

I “Min historie” får vi bl.a. at vide, hvordan Michelle Obama taklede opgaven som førstedame for USA, samt alt den opmærksomhed og kritik hun fik for sin påklædning, hvilket kom ret meget bag på hende, da hun ikke havde været vant til at skænke den slags alt for mange tanker.


Og her med Michelle Obamas egne ord; 

“ På et tidspunkt under Baracks valgkamp var folk begyndt at lægge mærke til mit tøj. Medierne gjorde i hvert fald, hvilket førte til, at modebloggere lagde mærke til det, og det syntes at fremkalde alle slags kommentarer på nettet. Jeg ved ikke helt, hvorfor det var sådan – muligvis fordi jeg er høj og ikke bange for friske mønstre – men sådan var det åbenbart. 

Når jeg gik i flade sko i stedet for højhælede, blev det rapporteret i nyhederne… Det virkede, som om mit tøj betød mere for folk end noget som helst, jeg havde at sige. Det var så nedslående, men jeg prøvede at udnytte det som en chance for at lære, for at vende en situation, som jeg ikke selv havde valgt, til en fordel. Hvis folk bladrede gennem et magasin primært for at se, hvilket tøj jeg havde på, så håbede jeg, at de også ville se soldaterhustruen stå ved siden af mig eller læse, hvad jeg havde at sige om børns helbred…

Jeg vidste lidt, men ikke meget om mode. Som udearbejdende mor havde jeg virkelig haft for travlt til at gøre mig mange tanker om, hvad jeg havde på… Jeg prøvede at være lidt uforudsigelig i mine valg for at forhindre, at nogen tillagde det, jeg bar, et bestemt budskab. Det var en svær balancegang. Jeg skulle skille mig ud uden at overskygge andre, passe ind, men ikke falme bort. Jeg vidste også, at som en sort kvinde ville jeg blive kritiseret, hvis mit tøj var for prangende og dyrt, men også hvis jeg klædte mig for afslappet.” 

Som vi kan se kan noget så banalt som påklædning være uhyre vigtigt, ikke kun for kvinder, som får tildelt rollen som førstedame for USA, men sådan set for alle kvinder, der ønsker at skabe sig et bestemt image eller position i samfundet, for klæder skaber som bekendt folk.

“Min historie” handler som sagt ikke kun om påklædning, men også om mange andre spændende aspekter fra Michelle Obamas liv, og er derfor skræddersyet som en af denne sommers læseværdige og inspirerende bøger, der bringer os tættere på et fremtrædende og beundringsværdigt kvindeligt forbillede.

Det er uden tvivl, at Michelle Obama er en kvinde, som virkelig kan inspirere mange andre kvinder, for hun er nået langt på trods af hendes beskedne baggrund som barn af en hårdt arbejdende og fattig afroamerikansk arbejderfamilie.

Jeg ønsker alle god læsning og mange hyggelige solskinstimer.

Kærlige hilsner

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »