Books,  Motivation

En rodet butik & magisk oprydning

Slutningen af juli nærmer sig med kæmpe skridt og her hos mig er der dukket flere nye ideer op, samt planer vedrørende noget, som kan kaldes for en mini revolution på oprydningens fronten. Men inden jeg uddyber, hvad det egentlig drejer sig om, vil jeg fortælle lidt om, hvordan det gik med det projekt, som jeg har nævnt i det sidste indlæg.

Det omtalte projekt vedrørte skrivning af en ny tekst på polsk og denne gang med udgangspunkt i Geoffrey Hodsons bog; “Bibelens skjulte visdom 2″. Teksten er blevet skrevet og udgivet her på bloggen og det skete, efter min mening, med et vellykket udfald, på trods af emnet i sig selv var ret tungt og det var første gang, at jeg skulle skrive om det på polsk, hvilket gjorde selve udfordringen endnu større. 

Det viser sig nu, at når vi udfordrer os selv med noget helt nyt, kan vi blive positivt overrasket, vi kan faktisk mere end vi selv er klar over. Derfor kan jeg kun anbefale, at man tager imod de ideer og udfordringer, som dukker op på ens vej, det kan nemlig godt betale sig for vores egen udviklings skyld, men andre kan også ofte drage nytte af det, hvilket man ikke må glemme.

Det som tog lang tid ved projektet, var den ret vanskelige terminologi, som jeg skulle oversætte til polsk, men det klarede jeg også meget fint. Derudover er der også en anden ting, som vanskeliggjorde processen og det er nemlig det faktum, at jeg ikke har en computer med polsk tastatur til min rådighed. Hvordan klarer jeg at skrive på polsk med polske tegn uden en polsk tastatur? 

Svaret er, at jeg gør det ved at benytte mig af online tastatur, så hvis du kender nogen, som har brug for at skrive en tekst med polske tegn, må du meget gerne fortælle dem om den. 

Derudover har jeg ligesom det var tilfælde med den første tekst på polsk også indtalt den anden. Jeg kom i den forbindelse ud for nogle forhindringer, da jeg skulle indtale den. Lige præcis, da jeg skulle til at gå i gang med indtalingen, begyndte sommervikaren for viceværten at slå græs uden for mit vindue.

Og hvor det normalt tager en halv time for viceværten at udføre denne opgave, tog det to timer for vikaren og der var selvfølgelig meget støj. Græsset har derimod aldrig været slået mere grundigt end denne gang, men jeg har været nødt til at udsætte den planlagte opgave til senere og i mellemtiden ordne andre ting. Teksten er blevet som sagt indtalt og kan høres her, det tog dog lang tid at indtale den, men det gik også meget fint, så nu har jeg prøvet at indtale to forskellige tekster og er på den vis blevet en erfaring rigere.

Hvis nogen skulle være nysgerrig i forhold til at vide, hvilket udstyr jeg bruger til at indtale mine tekster, kan jeg oplyse, at jeg klarer mig med en Blue Snowball mikrofon, samt Imovie, det er tilstrækkeligt og fungerer ganske udmærket.

Det som jeg måske også kunne tilføje i denne forbindelse, er, at hvis vi kommer ud for forhindringer, når vi er i færd med vores projekter, er det vigtigt, at disse ikke skal have lov til at bringe os ud af kurs. En støjende græsslåmaskine eller for dens skyld en nabo, behøver ikke at være ensbetydende med, at opgaven skal opgives, men måske blot udskydes et par timer. Derfor giv aldrig op, når du er i gang med dine projekter, gennemfør dem, det giver en stor glæde og tilfredsstillelse at kunne se et færdig produkt, der er jo frugten af ens kreative anstrengelser.

Og nu til noget andet, nemlig det, at denne blog har fyldt et år her i juli, ifølge det første indlæg her. Derfor et stort tillykke til Zophia, og jeg ser frem til at se, hvad den kommer til at handle om fremover og udvikler sig til. Iøvrigt kan jeg tilføje, at jeg er meget tilfreds med one.com, hvor jeg har mit webhotel, det kører bare som det skal, og derfor kan jeg anbefale det på det varmmeste. 

Så langt så godt og nu til den mini revolution, som jeg nævnte i indledningen og de planer, som iværksættes på baggrund af den inspiration, som kommer via den japanske oprydningsekspert Marie Kondos bog; “Magisk oprydning”. Jeg kom nemlig hjem med den bog en dag og har slugt den meget hurtigt, for at konstatere, at mit hjem som ellers er meget ryddeligt, kunne trænge til oprydning alle de steder, som er usynlige for øjet dvs. især i skufferne, som jeg har mange af.

 


Fordi jeg har to store skænke og flere kommoder, som er fyldt til renden af diverse ting og sager, som jeg aldrig bruger, har jeg efter at have læst Marie Kondos bog indset, at det er på tide at få ryddet op i dem og skille mig med alt det, som jeg ikke har brug for længere, eller når sandheden skal frem, aldrig har haft brug for. 

Ifølge Marie Kondos oprydnings metode, er den bedste fremgangsmåde, når man rydder op, er at tager hver eneste ting i hånden og føle om den gør en glad og hvis svaret er et “nej”, skal man skille sig med den – så enkelt er det. Hvorfor ikke prøve denne metode og se, hvad der kommer ud af det? Og måske bliver det til mange ting, som jeg kommer til at skille mig af med på den måde? Det, der kan komme ud af det kan være mere luft og rum både i mit hjem, men også mit liv. Som Marie Kondo skriver, har hun som oprydningsekspert observeret, at hendes klienters liv ændrer sig, når de har fået ryddet op hele deres hjem ved denne effektive konmari metode, som er selvfølgelig opkaldt efter hende.

Når det angår mig, er jeg åben over for forandringer, faktisk er de mere end hjertelig velkomne i mit liv, og derfor skal mini oprydnings revolution iværksættes i mit hjem snarest.

Jeg kan i hvert fald huske, hvordan jeg altid gik i gang med oprydningen inden jeg skulle forberede mig til en eksamen – det var gode gamle dage;-) Og når jeg erindrer det, kan jeg meget tydeligt huske fornemmelsen af energien i mit hjem, når det hele var ryddet og jeg sad ved skrivebordet med mine bøger og notater. Et ryddeligt hjem, har en helt anden energi end et hjem, hvor det roder, man tænker klarere og føler sig i det hele taget lettere. Men som sagt i mit tilfælde er det skufferne som trænger til en oprydning. 

Marie Kondo skriver der også et sted i bogen “Et rodet værelse svarere til et rodet hoved”. Jeg kan kun give hende ret og hvis vi følger den tankegang, må rod i skufferne også afspejle de steder i vores indre landskab som trænger til oprydning, så lad os komme i gang. Og hvorfor egentlig gemme på ting, som vi aldrig bruger? Det giver ingen mening, vel?

Dette gælder også ting, som på en eller anden måde repræsenterer vores fortid, for beholder vi dem blot for at holde fast i fortiden, frem for at leve i nutiden? Marie Kondo skriver følgende, som for mit vedkommende giver virkelig mening; “Når du tager hver enkelt ting med affektionsværdi i hånden og beslutter, hvad der skal kasseres, bearbejder du din fortid.” Jeg har stærkt på fornemmelsen, at der findes ting og sager i mine skuffer, som hører til fortiden og det er på tide at give slip på dem og komme videre.

Med denne fabelagtige plan om at rydde op i alle skufferne i mit hjem, vil jeg sige tak for denne gang og du må have en meget smuk og berigende dag, eller hvis du selv foretrækker det blot en afslappende dag.

Kærlige hilsner

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »