Books,  Motivation

Jeg guider mig selv på min rejse mod nye horisonter

Vejret er blevet lidt bedre og solen titter af og til frem på himlen og jeg tænker, at jeg vil skrive lidt om, hvad jeg foretager mig, og om mine nuværende kilder til inspiration, udvikling og den forvandling, der ligesom presser sig på. 

Hvis jeg skal være helt ærlig over for mig selv, er der områder i mit liv, som er stagneret, og det ville være godt med lidt mere udvikling. Jeg er på nuværende tidspunkt godt i gang med en oprydning i mit hjem, som har udviklet sig til en mindre revolution, da jeg har smidt en del ting ud og kan allerede nu mærke en energetisk forvandling i hjemmet og jeg er ikke færdig endnu. Og måske på grund af denne ydre oprydning, er det blevet endnu tydligere for mig, at jeg har brug for at indføre flere ændringer.

På nuværende tidspunkt dukker der også mange inspirationer, indskydelser og ideer op, hvilket overvælder mig en lille smule, men jeg minder mig selv om at gribe dem, for de kommer jo ikke helt tilfældigt. I mit hoved laver jeg også en plan vedrørende, hvordan disse indre input kan bruges og i hvilken rækkefølge de skal implementeres. Tydeligt kan jeg se, at jeg er i færd med at skabe en større forvandlingsplan og det er selvfølgelig en spændende proces. 

Det lader til, at jeg på en eller anden måde bliver guidet indefra og slet ikke tilfældigt falder over f.eks. bøger, som giver mig værdifulde tips på min vej. Først blev jeg påmindet via en bog om at huske at gribe de ideer, som kommer til mig, og derefter er blevet inspireret af en anden bog til at påbegynde en oprydning i mit hjem, som i første omgang berørte skufferne og nu faktisk har spredt sig til hele hjemmet. 

Når man berører et område i sit liv og iværksætter ændringer, påvirker det helt automatisk også andre områder, det kan jeg meget tydeligt se. I takt med, at jeg rydder op, sorterer, smider ud og omorganiserer, går det op for mig, at jeg ønsker mere lethed, lys, enkelthed og faktisk udvikling. 

Hvad angår enkelthed bliver jeg her inspireret af en bog om Japonisme, som jeg også er faldet over, nok for at få flere ideer fra den gamle japanske kultur, som jeg på nuværende tidspunkt er betaget af. Det er jo også den japanske oprydningskonsulent Marie Kondo, som har inspireret mig til at påbegynde min nuværende oprydningsrevolution, og jeg fik derfor lyst til at fordybe mig lidt mere i den japanske kultur og dens gamle visdom.

I det hele taget har jeg pt. mere lyst til at rydde op end at skrive, men det er helt ok med mig, da jeg synes, at man grundlæggende skal gøre det, som gør en glad. 

Og i ledige stunder underholder jeg mig med film på Youtube, hvor jeg for et par måneder siden har opdaget en kanal, som hedder JunsKitchen med den japanske Jun i rollen som kok og hans bedårende katte i rollen som tilskuere. 

Lækker sushi fra JunsKitchen

Ja, jeg er lidt bidt af japanske inspirationer og faktisk bliver lækkersulten, når jeg ser Jun kreere fantastisk smuk mad på højde med ægte kunstværker. Og det er lige før jeg selv kunne finde på at besøge sushirestauranten for at smage på den lækre mad.

SUSHI FOR 2 HOS KARMA SUSHI

Man kan ikke undgå at se, at den japanske kultur formår at gøre mange af livets mere eller mindre trivielle handlinger til en smuk æstetisk ceremoni, hvor sanserne bliver stimuleret på en fantastisk måde. Ingen bevægelse er tilfældig, f.eks. under den japanske teceremoni bliver tedrikningen i sig selv ophøjet til noget meget mere vigtigt end blot indkog af vand med teblade i. 

Måske søger jeg også i mit trivielle danske liv, hvor alting udføres uden denne mindfulde tilgang, at være mere opmærksom på detaljerne og forsøge at ophøje mit liv til et kunstværk? Den mindfulde tilgang til livet appellerer i høj grad til mig, det er noget mange fortravlede mennesker kan lære noget af. Blot det at være i nuet og beskæftige sig kun med en ting ad gangen, giver en dejlig ro inden i.

Mere enkelthed, mere værdsættelse af alt det smukke og mindre rod og stagneret energi, der er således nogle af de tanker jeg leger med nu. Jeg guider og coacher mig mod noget nyt, mod et mere autentisk liv i trit med min sjæl og opdager for 117. gang, at jeg har flair for at guide, vejlede og coache. Hvis jeg kan være en god mentor for mig selv, kan jeg vel også være det for andre?:-) Det er også en tanke, som besøger mig ofte i denne tid og noget siger mig, at jeg skal gribe den og forvandle den til noget mere konkret og lad os nu se, hvad jeg finder på.

Det er en spændende rejse jeg er på, jeg er begyndt at skimte nye horisonter, men inden jeg når dertil, hvor jeg kan se mig selv i fremtiden, kan jeg først og fremmest se frem til den spændende proces jeg skal igennem. Lige nu gælder det om at guide mig selv til at give slip på gamle overbevisninger efter, at jeg har gransket dem, for alt det gamle skal give plads til det nye.

Jeg har også på fornemmelsen, at bloggen kommer til at blive berørt af mit ønske om forvandling, men den tid, den glæde.

Indtil videre er jeg fortsat i færd med den store oprydning i mit hjem og nu også i forhold til gamle overbevisninger og det hele går jo vældig godt.

Du må gerne have det pragtfuldt og jeg vender tilbage, når jeg har mere på hjerte.

Kærlige hilsner

Zophia

“Japonisme – Ikigai, skovbad, wabi-sabi og meget mere” af Erin Niimi Longhurst

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »