Motivation

Livet er kunsten at vælge – hvad gør dig lykkelig?

Når vi observerer livet sådan som det leves af mange mennesker, i hvert fald i vores vestlige del af verden, kan vi hurtigt komme til den konklusion, at lykken for de fleste er at komme til at eje den  legendariske trio som er villa, volvo og vovse. Disse ting repræsenterer et godt og eftertragtet liv for mange, og derfor stræber de efter dem. Kort sagt, er det at komme til at eje flest mulige materielle goder målet i livet for mange. 

Det samfundsøkonomiske system er også i bund og grund baseret på, at mennesket skal forbruge mere og mere og anskaffe sig flere og flere materielle goder og gerne optage kæmpe store lån i denne forbindelse, som netop muliggør erhvervelsen af både bolig, bil, designer møbler, dyre rejser og alt muligt andet. 

Som borger og forbruger i et vestligt samfund bliver man da også konstant bombarderet med reklamer for alverdens goder, hvis formål eftersigende er at gøre vores liv lykkeligere. I reklamerne ser vi smilende mennesker, som f.eks. lige har optaget et kæmpe boliglån, og dermed fået opfyldt deres drøm om det perfekte liv via den perfekte bolig, men samtidig også har bundet sig fast til at skulle afdrage på lånet de næste tredive år, og dermed gjort sig til såkaldte økonomiske slaver.

MONEY IS NOT EVERYTHING IN LIFE AND NO AMOUNT OF MONEY CAN BUY LOVE OR HAPPINESS.

Skal lykken i den moderne udgave virkelig være forbundet med en kæmpe gæld? Er der i virkeligheden tale om lykke, når mennesket økonomisk er bundet det meste af sit voksenliv og først er færdig med at afdrage, når det er gået på pension? Det viser sig imidlertid, at et liv med en gæld for mange skaber en stor psykisk byrde, som først letter, når den sidste krone er blevet afdraget. 

Angsten for at miste drømmeboligen eller andre goder er der jo også hele tiden indtil lånet er blevet betalt ud. Jo mere man har lånt, jo tungere er den psykiske byrde. Mennesker, der har gæld får ofte økonomisk stress, da livet føles som et rotteræs, hvor det drejer sig om konstant at være i et stressende præstationsmode for at tjene flere og flere penge. Mange brænder også ud før eller siden, især hvis de lever over evne og hele tiden skal tjene mere og mere for at betale det voksende forbrug. I virkeligheden falder mange mennesker i forbrugsfælden i jagt på lykke. 

Forbrugsfælden, rotteræset og livet i konstant økonomisk stress, gør ens liv til alt andet end lykkeligt. Ægteskaber går i stykker og familier splittes, fordi der er for lidt tid og overskud til at være sammen og pleje relationen, når det at tjene penge har en meget høj prioritet og fylder så meget plads og energi i ens liv.

For mange bliver deres begær efter flere goder og den efterfølgende angst for at miste dem, når de er blevet erhvervet, til en konstant stressfaktor. De løber ligesom hamsteren i et løbehjul og kan ikke stoppe jagten efter det, som de mener, kan gøre dem lykkelig.

WHERE ARE YOU GOING? STOP AND GET OFF THE HAMSTER WHEEL.

Den næste gulerod i form af en lønforhøjelse får dem til at løbe endnu stærkere, fordi de ser foran sig mulighed for at få flere penge, og dermed mulighed for at anskaffe sig endnu flere goder. Og når de så har fået opfyldt deres ønske om endnu flere goder, finder de ud af, at de vil have endnu flere. Egoet kan aldrig får nok, det kræver mere og mere og mennesket snyder sig selv, når det tror, at det kan opnå lykke ved at anskaffe sig flere og flere ting. 

Vi hører beretninger fra mennesker, som har fået alt dvs. drømmeboligen, karrieren, familien og på trods af det, udebliver lykken og så begynder det hele en dag at smuldre. Skilsmissen eller sygdommen er ofte prisen for rotteræset og satsningen på materielle goder. 

Når mennesket er fanget i et fast greb af to emotioner som begær og frygt, havner det altid i en ond cirkel og bliver til en økonomisk slave, men mange er ikke engang klare over det, fordi de mangler tid til at sætte sig ned og begynde at granske deres liv.

Hemmeligheden bag lykken er, at den kommer indefra, og derfor er det i virkeligheden umuligt at finde den uden for sig selv. Materielle goder er kun i stand til at give en kort og forbigående og overfladisk lykkefølelse. At stræbe efter at opnå lykken via materielle goder er en blind vej.

DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY & DO MORE OF WHAT MAKES YOU HEART SING & DO MORE OF WHAT MAKES YOUR SOUL SHINE.

Heldigvis hører vi nu også om ganske unge mennesker, som ret tidligt i deres liv har fundet ud af, at de ikke gider at stræbe efter materielle goder og hellere vil bruge deres liv på det, som er deres hjertes kald. 

Vi kan spore, at fokuset begynder at ændre sig og andre værdier bliver mere fremtrædende. Nu er det ikke længere et stort og dyrt hus og smukke facader, som er drømmen, men f.eks. friheden til at rejse og opleve verden eller udvikle de evner og talenter, som man er født med. 

Det er nemlig blevet moderne at investere sin tid og energi i selvudvikling og gør det, der får ens sjæl til at synge.

Lykken finder vi sjældent i en forgældet livsstil og prangende facader, men derimod ofte i ganske banale og små øjeblikke i livet, hvor vi f.eks. betages af en smuk blomst, fuglenes sang eller røres til tårer af en smuk scene i en film. Vi behøver heller ikke at gældsætte os, for at skabe os et hyggeligt hjem, man kan sagtens være lykkelig i en beskeden bolig.

Lykken er at gøre det, som man elsker og ikke at følge andres forventninger til en bestemt livsstil med masser af gæld og stress. 

Lykken er friheden til at vælge det, som er rigtigt for én og lytte til sit hjerte og ikke til reklamerne. 

Lykken kan findes både i de varme solstråler og de kolde regndråber, der falder på ens ansigt – og det koster ikke noget. 

Lykken er heller ikke at løbe væk fra udfordringerne, men at standse op og løse dem. 

Lykken er heller ikke at leve i en lyserød bobel og flygte fra det virkelige liv ud i en spiritualitet uden nogen jordforbindelse. For flugten fra livet og udfordringerne er det samme som flygten fra udviklingen. 

Lykken er at undersøge sine overbevisninger, granske dem en efter en og holde op med at følge dem, som ikke er i trit med os længere. 

Lykken er at følge sin intuition og ikke være et blindt får, der følger alskens guruer, åndelige lærer og andre mere eller mindre kloge hoveder. Vores vej er individuel og ingen har gået den før, og derfor kan selv de klogeste mennesker ikke vide, hvad der er godt for os. 

Livet er udviklingen og udviklingen er lykken. For at udvikle sig, må man prøve at smage livets forskellige aspekter ligesom man nyder nye madretter. 

Lykken er at tillade sig selv at eksperimentere, prøve nye ting og ikke lade sig binde fast til en bestemt fremgangsmåde eller en livsstil som nogen har påduttet os. 

Lykken er at turde være sig selv og ytre sin sandhed, også når den er forskellig fra andres sandhed. 

Lykken er kunsten at vælge det, som resonerer med os og glædes over de mindste ting i vores liv.

Hvad er lykken for dig? Hvad får dit hjerte til at synge af glæde? Kan du med hånden på hjertet sige, at du er lykkelig? Hvis ja, så tillykke med det. Hvis ikke, så hvad kan du vælge at gøre for at komme tættere på at blive lykkelig?

Kærlige hilsner

Zophia

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »